Afbeelding

Creamiddag Zonnebloem Lieshout

Algemeen

Lieshout – Voor de gasten van de Zonnebloem vond maandagmiddag 21 oktober een creamiddag plaats in het Franciscushof in Lieshout. Met 36 deelnemers, zowel Zonnebloemgasten als bewoners van het Franciscushof, was het een goed bezochte activiteit.

Elke deelnemer kreeg een schijf hout die van de stam van een berkenboom was gezaagd, twee platte stenen, een schaaltje met waterverf en verschillende maten kwasten. Op de stenen moest een uiltje worden geschilderd, laag voor laag, met tussendoor drogen van de verf met een föhn. Al snel kregen de uiltjes vorm, en geen twee waren hetzelfde omdat iedereen andere kleuren gebruikte maar ook omdat de stenen natuurlijk allemaal een andere vorm hadden. Intussen liepen de vrijwilligers met de uiltjes in wording op en neer tussen de tafels en de föhns totdat ze allemaal klaar waren. Daarna werden de uiltjes op de houten schijven gelijmd en werden er takjes onder en naast gelijmd. Vervolgens moesten er nog takjes, blaadjes en bloemetjes op de houten schijf bij worden geschilderd, zodat er mooie en creatieve tableautjes ontstonden. Het werd een middag vullende activiteit, waarbij door het druk bezig zijn hier en daar de koffie koud werd of de consumptie bleef staan.

Zo rond kwart over 4 was iedereen klaar met het werk, veel deelnemers hadden aan het begin van de middag niet gedacht dat ze dit in een middag voor elkaar zouden kunnen krijgen. Met een lach op het gezicht gingen de gasten weer naar huis na een leuke bezige middag.

De volgende activiteit is de jaarlijkse gezamenlijke activiteit van de vier Laarbeeks afdelingen: een theatermiddag op 23 november in de Dreef.