Afbeelding

Bijna 300 kinderen voor Laarbeek Actief tijdens herfstvakantie

Algemeen Sport Jongeren

Laarbeek - In de herfstvakantie (14 t/m 18 oktober) heeft Laarbeek Actief weer een groot aantal activiteiten gehouden. Het was opnieuw een groot succes. Bijna 300 kinderen namen tijdens deze vakantieweek deel aan de activiteiten.

Activiteiten
Jaccy van den Enden, Laarbeek Actief, vertelt: "Het was weer een geweldige week met allerlei verschillende activiteiten. Op maandag begonnen we met een bootcamp, waar we erg veel geluk hebben gehad met het weer. Het was een zware, intensieve activiteit, maar bovenal heel leuk." Een dag later stond er midgetgolf op het programma voor de groepen 1 t/m 8. Jaccy: "Alle kinderen waren erg fanatiek om maar zo min mogelijk slagen te halen." Woensdag waren er de activiteiten 'de vloer is lava', freerunnen en wedstrijd tikkertje. "Allemaal zeer geslaagd en veel enthousiaste kinderen. Dat is zeker voor herhaling vatbaar." Donderdag heeft Laarbeek Actief gezorgd voor een Expeditie Robinson en jungleavontuur. "Expeditie Robinson, een hit op de tv, maar ook bij Laarbeek Actief want wat een opkomst en wat een fanatieke groep", aldus Jaccy. De week werd afgesloten op vrijdag met bubbel voetbal. "Ook een gave activiteit, maar wel wat vermoeiend. Heel veel rode hoofdjes gezien van het fanatiek mee doen. Het was wel echt een top week."

Doel
Laarbeek Actief heeft als doel om zo veel mogelijk mensen binnen Laarbeek, van jong tot oud, plezier te laten hebben in bewegen. Laarbeek Actief wil deze mensen aan het sporten krijgen, én behouden. Daarnaast kunnen kinderen kennis maken met verschillende sporten in de gemeente.

Samenwerking
Laarbeek Actief werkt nauw samen met lokale verenigingen. Zo worden enthousiaste kinderen vanuit de activiteiten doorgestuurd naar de verenigingen, waardoor deze extra leden kunnen verwelkomen. Verenigingen binnen Laarbeek denken mee en geven zo ook hun draai aan de activiteiten.

Overige activiteiten/vakanties
Omdat de activiteiten de afgelopen vakanties een groot succes waren, gaat Laarbeek Actief ook de komende periode (Kerstvakantie 2019-2020), zich inzetten voor de Laarbeekse jeugd, volwassenen en ouderen.

Wil je meer informatie of wil je de foto's van de activiteiten bekijken? Kijk dan op hun Facebookpagina: LaarbeekActief. Hier blijf je op de hoogte en tref je informatie over sportactiviteiten binnen de gemeente Laarbeek. Voor vragen en inschrijven kan je mailen naar Jaccy: jvdenden@vierbinden.nl. Kijk ook op www.laarbeekactief.nl.

Afbeelding
Afbeelding