Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 268541
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)
Evenementen

Jaarlijkse Bavaria brandweerwedstrijd

Lieshout - De Bavaria brandweer houdt op zaterdag 26 oktober voor de 35 ste keer de jaarlijkse brandweerwedstrijd op het Bavaria brouwerijterrein in Lieshout. Deze wedstrijd staat bekend als realistisch, improviserend en leerzaam.

Deelnemende korpsen zijn: Brandweer Aarle-Rixtel, Maarheeze, Bakel, De Rips, Mierlo, Beek en Donk, Nuenen en bedrijfsbrandweer Mars.

Iedereen is van harte welkom om deze wedstrijd te bezoeken. De organisatie wil de toeschouwers laten beleven wat het vak brandweerman/-vrouw inhoudt door van dichtbij te laten zien hoe een brandweerteam een probleem aanpakt en oplost.

Aan de (toekomstige brandweer) kinderen is ook gedacht. Zij kunnen hun kunsten vertonen met het blussen van een 'brandend' huisje, er kan met een accubrandweerwagen gereden worden en de kinderen kunnen zich uitleven op een brandweerspringkussen. Door mee te doen aan deze activiteiten krijg je een spuitdiploma en een verrassing. Dus voldoende activiteiten voor jong en oud.

Toeschouwers kunnen zich melden bij de portiersloge aan de Stater 5 in Lieshout. Daar wordt u opgehaald met een brandweerwagen. De wedstrijd begint om 8.00 uur en de laatste ploeg start omstreeks 15.00 uur.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>