Ruben van Roij, jeugdkoning van het Sint Margaretha gilde
Ruben van Roij, jeugdkoning van het Sint Margaretha gilde

Jeugdweekend Sint Margaretha gilde

Algemeen

Aarle-Rixtel – De jeugdcommissie en enkele ouders van het Sint Margaretha gilde hebben voor de 8e keer, afgelopen weekend 19 en 20 oktober, het jeugdweekend georganiseerd. De jeugd verzamelde rond 10.00 uur in het gilde paviljoen, en als eerste werd het slaapgedeelte ingericht. Na de lunch vertrok men naar Geldrop voor het middagprogramma, daar had men laserschieten geregeld, en als afsluiting een room experience.

De leiding vond dit iets moeilijker, de jeugd had het vlug onder de knie, en scoorde ook beter. Na enkele uren vertrok men weer huiswaarts voor het avondeten en konden ze aan de volgende opdracht beginnen. Er moest via vragen geraden worden wie de 'mystery guests' waren. De mystery guests mochten alleen met 'ja' en 'nee' antwoorden. Het bleek later dat dit 2 gildebroeders waren.

De zondag begon met regen, dus het schieten moest iets aangepast worden. Het is al jaren traditie dat men schiet voor een jeugdkoning tijdens het weekend. De wapenmeester had dit jaar de vogel iets kleiner gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Toen moest er ruim 200 keer geschoten worden voordat de vogel eraf lag.

Vol goede moed begon iedereen met het schieten, en voor sommige jeugdleden zou het al de 2e keer kunnen worden om koning te zijn. Op het laatst had iedereen de kans om het te worden, maar het was Ruben van Roij die met het 81e schot de vogel naar beneden haalde. Voor hem was het de 1e keer dat hij jeugdkoning van het Sint Margaretha gilde werd. Een paar jaar terug lukte het Ruben wel om Laarbeek jeugdkoning te worden. Na de installatie door de koning werd hem een schildje aangeboden, en kon men hem feliciteren, en ook de ouders die dolgelukkig waren. Na afloop werd iedereen door het bestuur bedankt en kon het Sint Margaretha gilde terug zien op een mooi geslaagd weekend.