Afbeelding
Foto: www.112nieuwsonline.nl
112

Nepagenten maken geldbedrag buit in Mariahout

Politie

Mariahout - Op het Ginderdoor in Mariahout hebben nepagenten donderdagmiddag een aanzienlijk geldbedrag buitgemaakt van een bestuurder en passagier van een personenauto. Tussen 13.15 en 13.45 uur werd de auto tot stoppen gemaand door 2 mannen in een grijze Opel Insignia. De bijrijder van die Opel maakte zich - al rijdend - kenbaar middels een metaalkleurig legitimatiebewijs met het woord 'POLITIE'.

Nadat beide auto's waren gestopt, stapten er 2 in burger geklede mannen uit de Opel Insignia en liepen naar de andere auto. Zij droegen (latex)handschoenen. In gebrekkige Duitse taal meldden zij dat zij van de politie waren en begonnen direct met het doorzoeken van de auto en persoonlijke spullen. Hierbij werd een aanzienlijk geldbedrag buitgemaakt. Hierop stapten de mannen in de Insignia en maakten zich met hoge snelheid uit de voeten. De benadeelde(n) bleven berooid en gedesillusioneerd achter.

Signalementen daders:
Leeftijd 30 tot 35 jaar, blank, normaal postuur, kort donker haar, blauwe spijkerbroeken, zwarte truien met capuchon en zwarte petjes zonder opdruk. Voertuig: Opel Insignia, grijs met NL kenteken.

Heeft u iets gezien of informatie? Deel het met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem.