Geen grote verrassing in vervolg WAC-Bekertoernooi

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De tweede speelronde in het WAC Bekertoernooi stond afgelopen donderdag gepland. In drie van de vier poules stonden wedstrijden op het programma te beginnen met de eerste pouleduels in poule 4.

De opener was een prooi voor Danny Megens Keurslagerij. In een B-klasse-onderonsje versloeg het Café Thuis met 5-1. Café Thuis speelde lang vrij aardig mee, maar moest in de laatste fase alsnog het hoofd buigen.

BrabantTent boog eveneens het hoofd. 1.FC Geerts uit de A-klasse was een maatke te groot. Geduldig tikten zij lange tijd een speeltuig rond op zoek naar een opening die het viermaal wist te vinden. BrabantTent redde nog wel de eer, maar kon verder geen vuist maken.

De teams in poule 1 kwamen alweer voor de tweede maal in actie in het bekertoernooi. FC van de Burgt trof in Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs een team welke uitkomt in een klasse hoger. Daar was in het begin niet heel veel van te zien. Tot halverwege bleef de 0-0 stand staan. A. van de Vegt brak de ban en zou later ook de 3-0 eindstand tegen de touwen schieten. FC van de Burgt had kansen, maar benutte ze niet.

Kansen te over in het treffen tussen Rijwielhandel van den Berg en FC Avondrood. Vooral de Rijwielhandel had flink wat kansen, maar wist het net niet te vinden. FC Avondrood deed dit doeltreffende en zag met nog 6 minuten te gaan hoe J. Dekkers de 3-1 benutte. Met het water aan de lippen zette de Rijwielhandel flink aan en wist het wonderbaarlijk een 4-3 winst uit het vuur te slepen.

Ook in poule 2 kwam men voor de tweede maal in actie. Het onderonsje tussen Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt en Aben & Slag Advocaten kende na een half uur speeltijd geen winnaar. In de stand in A-klasse houden ze elkaar al in het vizier, dat bleek ook wel uit dit duel: 1-1.

Een zege was er wel voor Go-People.BV. Hurkmans Plaatwerk kon geen revanche nemen voor de competitienederlaag die ze kortgeleden leden. Go-People was een maatje te groot en won met 5-1.