Afbeelding

Laarbeekse dansers op WK hiphop

Sportnieuws Sport

Laarbeek/Gemert - Maar liefst 27 dansers van Studio DANCINÈZ uit Gemert zijn afgelopen week, van 15 tot en met 19 oktober, naar Bremerhaven (Duitsland) geweest. Zij hebben daar deelgenomen aan één of meerdere categorieën tijdens de IDO World Hip Hop & Electric Boogie / Hip Hop Battle & Break Dance Championships. Onder de deelnemers vijf meiden uit Beek en Donk en één uit Lieshout.

De beste 5 dansers in de solo en duo categorieën en de beste 3 teams, Small Group, Formations, Battle Crews, verdeeld per leeftijdscategorie van elk land mogen op het WK hun land vertegenwoordigen. En de dansers van DANCINÈZ zijn gekwalificeerd om Nederland te vertegenwoordigen.

De afgelopen periode is er enorm hard getraind om tijdens dit WK super goed te presteren, met eigenlijk voor iedereen maar één doel: de finale bereiken! Dit is topsport! Wat deze talenten hebben gepresteerd is van grote klasse.

De dansers hebben er ontzettend hard voor gewerkt, gevochten en gestreden. Feestjes op vrijdagavond zijn afgezegd. Een weekendje weg zit er voor deze topsporters niet in tijdens het dansseizoen. Vele uren trainen en er vol voor gaan dat is wat deze dansers doen. Gelukkig is het ook een hele gezellige groep leerlingen bij elkaar en samen met hun trainers, Samantha Tena Hernandez, Fenne Manders en Tony Hooiveld gaan ze ervoor. Natuurlijk ook dankzij hun grootste fans; alle ouders die in de passie van hun kinderen meegaan. Hierdoor krijgen de kinderen de mogelijkheid om te doen waar hun hart ligt. Met veel plezier en gedrevenheid dansen en toch iedere keer weer een geweldige performance neerzetten. Geen doel is te ver als je plezier hebt in wat je doet!

Onder de 27 dansers ook een Laarbeekse afvaardiging. Luna Kuijten, Noa Otten, Laura van der Zanden, Emily Wetzel en Gigi Rutten uit Beek en Donk en Luca Raaijmakers uit Lieshout.

FINALE DANSERS:
2. SD Crew - battle crew (juniors)
2. Laura & Guusje - electric boogie (juniors)
4. MDF Crew - formation (juniors)
5. Luna & Merel - duo (juniors)
5. Luna Kuijten - battle solo (juniors)

DUO:
24. Sanne & Veerle (juniors)
25. Laura & Hilde (children)
27. Giel & Imke (juniors)

SOLO:
7. Hilde Donkers - solo (children)
7. Fenne Manders - solo (adults)
24. Luna Kuijten (juniors)
24. Merel Donkers (juniors)
33. Guusje Wessels (juniors)
40. Laura de Kort (children)
44. Isa van der Ligt (juniors)
46. Giel Kammeijer (juniors)
76. Laura van der Zanden (juniors)

ELECTRIC BOOGIE SOLO:
17. Fiene Donkers (juniors)
32. Laura van der Zanden (juniors)
32. Mandy Rullens (juniors)
37. Luca Raaijmakers (children)

ELECTRIC BOOGIE DUO:
8. Fiene & Mandy (juniors)

SMALL GROUPS:
11. DeVoted (juniors)
17. NoLimits Crew (adults)
20. INMOTION (juniors)

BATTLE SOLO:
33. Hilde Donkers (children)
34. Laura de Kort (children)
35. Isa van der Ligt (juniors)
37. Guusje Wessels (juniors)
48. Fiene Donkers (juniors)