Organisator Martijn Junggeburth (l) instrueert de deelnemers tijdens het hilarische letterspel
Organisator Martijn Junggeburth (l) instrueert de deelnemers tijdens het hilarische letterspel

Geslaagde pubQuiz Badminton Club Lieshout

Algemeen Sport

Lieshout - Inmiddels begint het houden van een PubQuiz een goede traditie te worden bij Badminton Club Lieshout. Alweer voor de vierde keer hebben de badmintonners de degens op quizgebied met elkaar gekruist, hetgeen weer leidde tot een gezellige, competitieve avond vol grappige situaties. Aan het eind van de avond mocht Wouter van Vijfeijken, als uiteindelijke winnaar uit winnende team, uit handen van organisator Marthijn Junggeburth de mooie overwinningsprijs ontvangen.

Veel hoogtepunten
Al bij de start was duidelijk dat het team met Jos Kluijtmans, Martin Prinsen, Wouter van Vijfeijken, Niels Dirven en Stan van Vijfeijken hoge ogen zou gaan gooien. Zij wonnen immers de direct eerste ronde met een schamele twee (!) goede antwoorden, terwijl de andere teams maximaal één antwoord goed hadden. Deze eerste ronde was het begin van een leuke en gezellige 'speel- en doe' avond. Hoogtepunten waren er veel. Naast de vermakelijke vragen die organisator Martijn Junggeburth had samengesteld waren ook de opdrachten leuk. Zo moesten de deelnemers vijf takken-met-bladeren determineren en aangeven van welke plant deze kwamen. Ook waren er vijf proefbakjes chips die teruggebracht moesten worden naar de juiste smaak. Hilarisch hoogtepunt was ook het 'letterspel', waarbij steeds vier deelnemers per team een antwoord moesten vormen door, met letters omhangen, op de juiste volgorde te gaan staan. Dat dat niet altijd even soepel ging, is een understatement.

Challenge
In de afsluitende ronde was er een 'marshmallow challenge' waarbij met 20 (ongekookte) spaghetti-staafjes, wat plakband, wat touw en natuurlijk een marshmallow een zo hoog mogelijke toren gebouwd moest worden. Een ultieme test voor gestructureerd, planmatig, en vooral voorzichtig, samenwerken maar ook gewoon een leuk spelletje om elkaar wat uit te dagen. Met deze afsluitende challenge had organisator Marthijn Junggeburth, ondersteund door zijn vrouw, die streng maar heel fair, de bijbehorende administratie verzorgde, weer een zeer gevarieerde avond samengesteld. Dat werd door de volop aanwezige badmintonners zéér gewaardeerd: dat bleek aan het einde van de avond nog even héél duidelijk, toen de organisatie met luid applaus door de deelnemers werd bedankt voor hun inzet.

Nevenactiviteiten
Badminton Club Lieshout combineert met dit soort activiteiten de badmintonsport met het sociale leven. Zij organiseren, naast de wekelijkse speelavond en deelname aan diverse competities, dan ook regelmatig nevenactiviteiten. Soms zijn deze voor de hele vereniging (bijv. de Nieuwjaarsborrel) en soms zijn deze enkel voor een bepaalde groep (bijv. de seizoenafsluiting voor de jeugd). Badminton Club Lieshout vindt de nevenactiviteiten van groot belang omdat zij graag méér wil zijn dan een rechttoe-rechtaan sportvereniging. De recente PubQuiz heeft dat ook weer aangetoond: lid zijn van een vereniging is zo veel meer dan eens per week wat gaan sporten.