Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: f54b51
Foto:
Evenementen

Concerto a Due: twee Laarbeekse orkesten, één dirigent

Beek en Donk - Muzikale en ODE hebben voor u een avond met publieksvriendelijke muziek voorbereid. Graag nodigen zij u dan ook uit op 2 november in muziekcentrum 't Anker, Pater Vogelsstraat 39 te Beek en Donk, aanvang 20.00 uur. De toegang is zoals gebruikelijk gratis.

ODE laat een grote diversiteit aan prettig in het gehoor liggende muziek horen met onder andere het stuk Concerto d' Amore van Jacob de Haan, een bekende componist van harmoniemuziek. Altsaxofonist Chris Selten speelt de prachtige solo in Gabriëls Oboe, het muzikale hoofdthema in de film The Mission, geschreven door Ennio Morricone. De solo is oorspronkelijk bedoel voor hobo, maar kan ook door andere instrumenten gespeeld worden. Vanuit Polen, waar ze hebben geconcerteerd, brachten ze een mooie beguine met een vleugje swing mee terug, W. Zielonym gaju Gaiku, Volgens Google betekent de titel In het groene Gaiku-bosje.

Muzikale start haar bijdrage aan het concert met een Hongaars dans met zijn verschillende tempi. Verder staat Berceuse op het programma met daarin een mooie baritonsolo van Hans van der Velden. Muziek is emotie en Hans laat het publiek dat meebeleven. Muzikale heeft nog een tweede solo. Slagwerker Henk van de Heuvel zal het overbekende virtuositeit vragende Zirkus Renz op marimba spelen.

Aan het einde van het concert spelen de twee orkesten een tweetal nummers gezamenlijk, die u en hen doen denken aan 75 jaar bevrijding, dat ze in Laarbeek uitgebreid gevierd hebben. Vooreerst La Vita é Bella uit de gelijknamige beroemde film, die gaat over een joodse vader en zijn zoontje in de Tweede Wereldoorlog. Ze sluiten, samen met u, het concert af met We'll meet again van Vera Lynn.

ODE en Muzikale ontmoeten u graag zaterdagavond 2 november in muziekcentrum 't Anker.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>