Afbeelding

Laarbeekse jubilarissen Lokaal FNV Peelgemeenten

Algemeen

Helmond/Laarbeek - De tweede Jubilarissenhuldiging van 2019 van Lokaal FNV Peelgemeenten vond zaterdag 26 oktober plaats. Deze keer vierden eenenvijftig jubilarissen uit Helmond, Laarbeek en Geldrop/Mierlo hun jarenlange lidmaatschap van vakbond FNV.

In de sfeervolle zaal van Zaal Adelaars in Helmond werden de leden en hun partners ontvangen door oud-bestuurder Jelle Krol en leden van de werkgroep Jubilarissen, die de bijeenkomst jaarlijks organiseren. Na de ontvangst met koffie en gebak vroeg de heer Krol voor de uitreiking van de onderscheidingen nog even kort de aandacht voor de actuele situatie van de pensioenen. De heer Krol verzekerde dat de pensioenkorting voor de FNV onbespreekbaar is en mocht deze toch doorgaan, dan gaat de FNV zeker actie voeren.

Daarna was het tijd voor de jubilarissen. In totaal ontvingen twintig jubilarissen een onderscheiding voor hun 25 jarig lidmaatschap, zestien leden ontvingen een onderscheiding voor hun 40 jarig lidmaatschap, acht leden kregen een onderscheiding voor een 50 jarig lidmaatschap en zes leden kregen een onderscheiding voor hun lidmaatschap van de vakbond van maar liefst zestig jaar. De FNV is alle jubilarissen dan ook zeer erkentelijk.

Maar bijzonder blijft het wanneer een lid een jubileum viert van 70 jaar. Dat was het geval bij de heer Berne uit de gemeente Laarbeek. De aanwezigen in de zaal in Helmond gaven de heer Berne dan ook een groot applaus toen hij zijn onderscheiding in ontvangst nam. Naast de onderscheiding van een gouden speld met briljant, ontving de heer Berne ook nog een oorkonde. Na de huldiging was er een uitstekend buffet voor de jubilarissen en partners en was er nog even tijd voor een praatje en een drankje.

Deze jubilarissenhuldiging in Helmond was de laatste huldiging van 2019. In totaal ontvingen maar liefst tweehonderdvierennegentig leden van Lokaal FNV Peelgemeenten een onderscheiding voor hun lidmaatschap van vakbond FNV. Drie leden, die door omstandigheden niet aanwezig konden zijn, zijn thuis gehuldigd door de leden van de werkgroep. Ook in 2020 zal Lokaal FNV Peelgemeenten zich weer inzetten om alle jubilerende leden de erkenning te geven die zij verdienen. De betreffende leden zullen hiervan op de hoogte worden gebracht in de loop van 2020.

De Laarbeekse jubilarissen die werden gehuldigd zijn: J. Fransen, W. van de Heijden, J. Verbakel, M. Vogels, I. Strijbosch, W. Op den Buijsch, F. van Uden, A. Kweens, L. van de Heuvel, H. van de Putten, J. Rooijakkers en J. Berne.

De heer Berne werd gehuldigd voor 70 jaar lidmaatschap