Eerste punt voor ASV '33

Aarle-Rixtel - Uit bij EMK leek ASV '33 de eerste overwinning van het seizoen te behalen, maar ver in blessuretijd moest het toch nog de gelijkmaker toestaan.

In de beginfase was EMK de betere ploeg, wat na 10 minuten resulteerde in de eerste kans. Na een aanval over rechts schoot de rechterspits van EMK net naast, Enkele minuten later moest Martijn Verbakel redding brengen bij een schot van afstand.

ASV '33 slaagde er steeds beter in om onder de druk van EMK uit te voetballen. Dit leidde in de 23e minuut tot een goede kans, maar de bal werd van de lijn gehaald door een verdediger van EMK. Na een half uur zette Teun van Asten, na een goede aanval over rechts, de bal voor. De inglijdende Pim van den Tillaert schoof de bal echter net naast. Een minuut later weer een goede aanval van ASV '33, nu over links. Teun van Asten werd in het strafschopgebied vrijgespeeld door Pim Dubois, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper.

Vlak voor de rust was de beste kans van de eerste helft voor EMK. Een voorzet van rechts werd door de spits hard ingekopt, maar Martijn Verbakel tikte met een katachtige reactie de bal over de lat.

In de tweede helft veranderde niet veel aan het spelbeeld. Beide ploegen werkten keihard, maar waren vaak slordig in de passing. ASV '33 was wel de gevaarlijkste ploeg en kreeg de meeste kansen. In de 63e minuut kon Stijn Kersjes vrij op de keeper aflopen, na een goede dieptepass van Thomas Fritsen. Op het laatste moment wist een verdediger van EMK met een sliding een doelpunt te voorkomen. Uit de daaropvolgende corner ontstond een scrimmage voor het doel van EMK, maar de bal ging er niet in. Bij de volgende corner, in de 72e minuut, was het wel raak. De keeper van EMK ging onder de bal door, waarna Pim van den Tillaert met het hoofd kon scoren: 0-1.

In het laatste kwartier zette EMK alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Hierdoor kwam er meer ruimte voor ASV '33. Zowel Stijn Kersjes als de ingevallen Maarten Verbakel kregen de kans om de wedstrijd te beslissen, maar strandden op de keeper van EMK. ASV '33 gaf zelf geen kansen meer weg en de eerste overwinning van dit seizoen leek een feit. Echter in de 7e minuut van de blessuretijd werd het toch nog 1-1. De linkerspits van EMK stoomde op naar het strafschopgebied en legde de bal af op een medespeler. Diens schot sprong via de paal terug in het veld, waarna Alex van Otterdijk de bal kon binnenschuiven. ASV '33 moest hierdoor alsnog genoegen nemen met een punt.

Komende zondag om 14.00 uur speelt ASV '33 thuis tegen Mifano. Aansluitend is de feestelijke afsluiting van de eerste periode met DJ Aad.

Opstelling ASV '33: Martijn Verbakel; Puck Coopmans, Bart Wilms, Bart Vermeulen, Luc Bankers; Robbert Mol (90e min. Lucas Franssen), Pim Dubois, Thomas Fritsen; Stijn Kersjes, Pim van den Tillaert, Teun van Asten (72e min. Maarten Verbakel).