Rick van Heijnsbergen snelt voorbij zijn tegenstander
Rick van Heijnsbergen snelt voorbij zijn tegenstander Foto: Jos Pennings

Zure nederlaag voor Sparta '25

Beek en Donk - Sparta '25 leed zondag op eigen terrein tegen het ongeslagen EFC uit Eersel een zure en onverdiende 0-1 nederlaag.

De thuisploeg startte met een aantal goede aanvallen. In de 6e minuut nam Rick van Heijnsbergen het doel van EFC onder vuur. Zijn schot belandde op de vuisten van doelman Jesse Theuws. Twee minuten later zag diezelfde Rick van Heijnsbergen zijn schot, na een razendsnelle Sparta uitbraak, over het Eerselse doel verdwijnen. In de 10e minuut werd broer Daan van Heijnsbergen diep gestuurd. Helaas strandde de Beek en Donkse spits op doelman Theuws. Hierna deden de bezoekers met enkele kopballen wat terug. In de 18e minuut kopte Bram Jansen uit een corner op het doel van Sparta '25. Zijn inzet werd door één van de Sparta verdedigers voor de doellijn weggewerkt. Rond de 30e minuut werd Rick van Heijnsbergen in het strafschopgebied ten val gebracht. Tot groot ongenoegen van de groenwitten en het thuispubliek wilde scheidsrechter Brian van Geffen van geen penalty weten. Vijf minuten later ontsnapten de bezoekers opnieuw aan een achterstand. Dit keer vuurde Jeremy Raaijmakers vervaarlijk op het doel van EFC. Helaas sprong de bal via de paal uit de doelmond van de tegenpartij. In de slotfase van de eerste helft verhinderde doelman Kamiel Pennings met enkele reddingen dat EFC met een voorsprong ging rusten. Zo bleef het tot aan de rust, na een zeer aantrekkelijke eerste helft, 0-0.

In de 55e minuut kwamen de bezoekers na miscommunicatie in de Sparta verdediging via Gijs Wuijts op een 0-1 voorsprong. De thuisploeg ging hierna fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, met alle gevaren van dien. Zo schoot Luc Steevens namens EFC in de 66e minuut een vrije trap op de lat. In de 71e minuut ging Gijs Wuijts er na balverlies van de thuisploeg met de bal van door. Gelukkig wist doelman Kamiel Pennings een tweede doelpunt van de EFC-spits te voorkomen. In de 76e minuut verdween een kopbal van Ron Brouwers in de handen van doelman Theuws. Invaller Abdiasis Eenow Dahir verzuimde in de absolute slotfase de wedstrijd in het slot te gooien. Daardoor kon Sparta '25 nog een keer ten aanval trekken. Helaas zonder resultaat. De kopbal van Daan van Heijnsbergen werd een prooi voor doelman Theuws.

De thuisploeg bleef zo, na een goede wedstrijd, onverdiend met lege handen achter. Zondag 3 november speelt Sparta '25 een uitwedstrijd in Asten tegen NWC, aanvang 14.30 uur.