Afbeelding

Internationale wedstrijden RC de Oude Molen

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De afgelopen weken hebben er verschillende internationale wedstrijden plaatsgevonden waar twee rijdsters van RC de Oude Molen aan mee hebben gedaan. Van 10 t/m 12 oktober hebben Dieneke van Dommelen en Gwenn Gilsing meegedaan aan de Interland in Zwitserland. Van 16 t/m 19 oktober heeft Gwenn meegedaan aan Hettange-Grande in Frankrijk.

Interland
Tijdens de nationale wedstrijden afgelopen seizoen hebben Dieneke en Gwenn hele goede prestaties geleverd. Bij de twee voorwedstrijden wisten ze iedere keer een plek in de top drie te behalen. Tijdens het NK is Dieneke zelfs Nederlands kampioen geworden en Gwenn 2e. Hierdoor zijn zij geselecteerd voor de Interland. Zij mochten meedoen in de klasse mini bij het vrijrijden. Voor allebei is het de eerste keer dat zij mee mogen doen aan een internationale wedstrijd. Ze hadden er super veel zin in, maar vonden het zeker ook spannend. Op woensdag 9 oktober zijn zij samen met hun ouders en trainsters Yvonne van Zutven en Yvonne Westhoff vertrokken naar Basel, Zwitserland.

Donderdag 10 oktober stond de training gepland. Deze ging bij allebei erg goed. Even wennen aan de baan, deze rijdt wat anders dan de baan thuis en deze baan is ook groter. Met een goed gevoel sloten zij de training af. Naast de training is er ook tijd voor ontspanning. Samen met alle andere rijdsters van Team NL hebben ze leuke spelletjes gedaan en zijn ze de stad in geweest. Vrijdagmiddag was het dan eindelijk tijd voor de wedstrijd. Gwenn en Dieneke vonden het allebei erg spannend, maar wat hebben ze het allebei goed gedaan. Beide een hele nette kür gereden met mooie sprongen, pirouetten en passen. Dieneke is 12e geworden en Gwenn 14e van de 18 rijdsters. Een hele mooie prestatie waar iedereen trots op is.

Hettange-Grande
Gwenn was nog maar net thuis of ze mocht alweer door naar de volgende internationale wedstrijd, dit keer voor het roldansen. Op woensdag 16 oktober vertrokken zij samen met haar ouders en trainsters Shirley Westhoff en Julia van Zutven naar Frankrijk. In de avond mocht zij meteen trainen. De training ging goed en zowel Gwenn als haar trainsters waren hier erg tevreden over. Donderdagochtend stond om 8.00 de eerste wedstrijd op de planning, de verplichte dans. Gwenn reed deze erg netjes, hier en daar een beetje onzeker, maar het is ook super spannend om hier te mogen rijden. Na de verplichte dans stond Gwenn voorlopig op een 7e plaats van de 16 rijdsters. Vrijdagochtend mocht ze haar vrije dans rijden. Met een prachtige uitstraling reed Gwenn een hele goede vrije dans, waarmee ze nog een plaats wist te stijgen. Ze is uiteindelijk 6e geworden, een super knappe top-10 positie tijdens haar eerste internationale danswedstrijd.