Koen Schrama in de werkplaats van TRIA Fietsen
Koen Schrama in de werkplaats van TRIA Fietsen Foto: Mark Barten

"Het is belangrijk dat de middenstand blijft bestaan"

Algemeen Hét Grote Decemberboek

Lieshout – Een ondernemer die zich lokaal sterk profileert. Dat is Koen Schrama van TRIA Fietsen uit Lieshout. Hij vindt het belangrijk dat de leefbaarheid in een dorp goed is en dat er in iedere kern een fietsenmaker zit. Koen laat op diverse manieren van zich zien. Zo ook via Hét Grote Decemberboek. Een initiatief dat hij toejuicht.

Er zullen niet veel mensen zijn in Laarbeek die jou niet kennen. Maar toch, voor die paar die jou nog niet kennen, wie ben jij?
"Ik ben Koen Schrama van TRIA Fietsen in Lieshout en Brandevoort. Geboren en opgegroeid in Lieshout en - na een periode van bijna 8 jaar gewoond te hebben in Beek en Donk - weer woonachtig in Lieshout. Daar woon ik samen met mijn vrouw Annemarie, zoontje Jim (6) en dochter Olivia (4). Van mijn passie maakte ik mijn werk en vanuit mijn werk startte ik mijn onderneming. Dat starten werd in 2013 beloond met de titel 'Starter van het jaar Peel Noord'.

Waarom vind jij het ondernemen zo leuk? En waarom met een fietsenzaak?
"Ondernemen geeft me energie en daagt me uit na te denken over de toekomst van het bedrijf. Waar staan we en waar willen we heen? Tijdens het tuinieren of een heerlijke fietstocht kan ik al die gedachten mooi de revue laten passeren. Zelf heb ik een grote aantrekkingskracht voor de sportieve fiets en daar houd ik mezelf dan ook nog altijd graag mee bezig in onze werkplaats. Kom je voor onderhoud, advies of interesse voor een mountainbike, racefiets, gravel-bike of wil je een van deze met ondersteuning? Tot snel dan!"

Waarin onderscheid jij je met jouw bedrijf?
"Sinds 2011 verkopen we bij TRIA Fietsen in Lieshout fietsplezier met behulp van fietsen, tassen, spiegels, zadels en al wat je kunt bedenken voor op de fiets. Daarnaast zijn we specialist in het onderhoud van uw fiets en repareren we alle soorten en merken fietsen. Sinds 2018 doen we dat ook de Helmondse wijk Brandevoort. Met ons team hebben we meer dan 100 jaar ervaring en zorgen we ervoor dat we 5 dagen in de week tot 20.00 uur geopend zijn. We helpen u met het oppompen van uw band tot het compleet opnieuw laten spuiten van uw fiets en een nietwerkende lamp tot het vervangen van uw spaken. Door constante training en opleiding zijn wij een van de 74 Shimano Service Centers in Nederland en weten we alles over het behoud van uw fiets."

Wat vind je van het idee van Hét Grote Decemberboek?
In één woord 'geweldig'! Afgelopen jaar opperde ik het idee voor een reeks cadeaupagina's in DeMooiLaarbeekKrant. Helaas was ik een van de twee frequente adverteerders voor deze reeks en konden we niet spreken van een pagina. Karel van Deurzen, mede-eigenaar GoedeMorgen Media, beloofde me met een oplossing te komen waar ik blij van zou worden. En dat maakte hij waar met zijn team! Door het podia te geven aan diverse van onze producten kunnen de inwoners van Laarbeek nog beter kennismaken met ons en weten ze nog beter wat we te bieden hebben."

Wat voor soort producten van jou kunnen we gaan aantreffen in Hét Grote Decemberboek?
"Wat te denken van een fiets? Nee, dat is geen grapje. We geven één mooie Gazelle het podium en dat is lastig als je moet kiezen uit meer dan honderd mooie fietsen op de winkelvloer. Daarnaast zullen we de mooiste fietstas van het land presenteren, u voordeel bieden op het zelf plakken van uw band. Laat u uw band liever door ons vervangen? Dan doen we dit gratis in combinatie met de voucher voor de werkplaatsactie. U wilt toch zeker veilig de winter door? Laat daarom uw fiets APK-keuren bij TRIA Fietsen in Lieshout of Brandevoort."

Hoe belangrijk vind jij de slogan 'lokaal denken, lokaal kopen'?
"Die sluit perfect bij ons aan. Wij houden u graag mobiel en daarmee is het belangrijk dat er in iedere kern een fietsenmaker zit. Tevens is het voor de leefbaarheid van de kernen uiterst belangrijk dat de middenstand blijft bestaan. Heb je wel eens een mooie bos bloemen gekocht? Deze dan trots als een pauw voorzichtig mee op de fiets naar huis genomen en je partner ermee verrast? Een genietmomentje, toch? Stel je voor dat je dit genietmoment inkort tot 2 minuten kijken naar je smartphone en de rest aan de pakketbezorger uit een ander dorp gunt? Juist dan is er toch meer dan eenvoud, prijs en gemak?"

Wat zou je nog graag kwijt willen aan de inwoners van Laarbeek?
Voel je welkom bij TRIA Fietsen, achter onze mooie glazen gevel zit een 'winkel winkel' vol fietsplezier verstopt. Schroom je niet als je een fiets elders hebt gekocht, wij staan klaar voor iedereen met alle soorten en/of merken fietsen! Graag sluit ik af met een aanbod wat past bij deze tijd van het jaar. We controleren uw verlichting in de wintermaanden gratis. Batterijverlichting monteren wij zonder montagekosten. Zo hopen wij u veilig op weg te helpen."

TRIA Fietsen
Koen Schrama
Papenhoef 21 te Lieshout
Herselsestraat 23 te Brandevoort (Helmond)

Geopend
Maandag 13.00 - 20.00 uur
Dinsdag tot vrijdag 9.00 - 20.00 uur
Zaterdag 9.00 - 17.00 uur

www.triafietsen.nl

Afbeelding