Afbeelding
VIDEO

Lantaarnpalen beginnen aan tweede leven in Lieshout

Algemeen Verkeer

Lieshout – Na twee maanden wachten is het zo ver, de oude lantaarnpalen krijgen een nieuwe functie in Lieshout. Twee maanden geleden werden de lantaarnpalen geschilderd door kinderen op de gemeentewerf.

De lantaarnpalen worden nu benut om het verkeer in Lieshout veiliger te maken, met name voor de voetgangers. Ze worden op plaatsen neergezet waar veel kinderen oversteken. Ze willen het zo veiliger maken voor de kinderen en hopen er ongelukken mee te voorkomen. De kinderen hebben zelf de lantaarnpalen geschilderd, zo voelen zij zich ook betrokken bij hun eigen veiligheid.

De lantaarnpalen werden dinsdag 29 oktober door de gemeente geplaatst. "Er zitten allemaal leidingen in de grond, waarvoor wij een klikmelding moesten aanvragen", vertelt Huub de Wit van de Werkgroep Verkeersveiligheid Dorpsraad Lieshout. "Wij zijn blij dat de gemeente dit voor ons doet, want stel we raakten een leiding, dan was het flink mis." Tijdens het plaatsen van de lantaarnpalen was er een klein groepje kinderen aanwezig. Zij hielpen bij de plaatsing. De palen worden op 8 locaties - waar veel jeugd oversteekt - geplaatst.

De Dorpsraad van Lieshout bedacht het plan van de gekleurde lantaarnpalen. Initiatiefnemer was de Werkgroep Verkeersveiligheid Dorpsraad Lieshout i.o.m. Gemeente Laarbeek. Het plan is gebaseerd op de gekleurde potloden die in Beek en Donk staan, maar daar bleek het budget niet haalbaar voor. Daarom hebben ze in de lantaarnpalen een creatief alternatief gevonden.

Afbeelding