Logo mooilaarbeek.nl
Een ongeluk op de N615, ter hoogte van Lieshout (juni 2019)   | Fotonummer: c062f3
Een ongeluk op de N615, ter hoogte van Lieshout (juni 2019) (Foto: www.112nieuwsonline.nl)
Gemeente

Meeste ongevallen in Laarbeek op N615 en N279

Laarbeek - Het risico om in het verkeer een ongeluk te krijgen is in Laarbeek het grootst op de N615 (de weg van Beek en Donk naar Nuenen) en de N279 (de weg van Helmond naar Veghel). Dit blijkt uit de ongevallencijfers die de gemeente Laarbeek heeft bekendgemaakt.

Jaarlijks wordt bijgehouden hoeveel ongevallen er in Laarbeek plaatsvinden. Eerst werden alleen gegevens van de politie meegenomen, maar sinds kort worden ook cijfers van verzekeraars meegenomen. Uit alleen cijfers van de politie blijkt dat er de afgelopen jaren zo'n 100 ongelukken per jaar plaatsvonden. In 2015 was het het ergste (122 ongelukken, 25 gewonden, 1 dode). Dit jaar zijn de cijfers tot en met het tweede kwartaal bekend. In het eerste half jaar van 2019 vonden er volgens cijfers van de politie 53 ongelukken plaats (11 gewonden, 1 dode).

Uit de cijfers blijkt dat het aantal ongelukken en gewonden niet toeneemt, maar ook zeker niet afneemt. Uit het rapport Bliq (samengesteld namens Metropoolregio Eindhoven) blijkt dat de meeste ongelukken het resultaat zijn van verkeerd gedrag van bestuurders. Te hard rijden, negeren rood licht en teveel bezig zijn met de telefoon.

Vinden de meeste ongelukken plaats op de Provincialewegen N615 en N279, binnen de gemeentegrenzen zijn er ook enkele hotspots aan te wijzen waar het vaak misgaat. Grootste knelpunt is nog altijd de kruising Bosscheweg/Monseigneur Verhagenstraat in Beek en Donk.

Om vooral het gedrag van deelnemers aan het verkeer aan te kunnen passen worden er cursussen georganiseerd om onder meer senioren veiliger aan het verkeer deel te laten nemen, worden scholen aangemoedigd om meer aandacht aan verkeer te besteden en worden er campagnes uitgerold om het gedrag van overige weggebruikers te beïnvloeden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>