Walter van Leuken (BCL-M1/Bavaria) kan ondanks het verlies nog volop lachen
Walter van Leuken (BCL-M1/Bavaria) kan ondanks het verlies nog volop lachen

Midweekteams Badminton Club Lieshout beginnen in mineur

Sportnieuws Sport

Lieshout - De beide midweekteams van Badminton Club Lieshout zijn ook aan hun competitie begonnen. BCL-M1/Bavaria begon met een dikke nederlaag in de uitwedstrijd tegen BC Schijndel. Met 8-0 kregen de Lieshoutse badmintonners er fors van langs. BCL-M2/MK Sport begon ook niet goed, maar wél iets beter: zij verloren met 'slechts' 2-6 de eerste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen BC'67-M2.

BCL-M2/MK Sport – BC'67 Veghel-M2; 2-6
De allereerste thuiswedstrijd van het seizoen 2019/2020 werkte het tweede midweekteam van Badminton Club Lieshout 'op eigen terrein' af. In de startende dubbelpartijen werd al meteen de toon gezet. Invaller Derek Dirven, die speelde voor Marthijn Junggeburth, kon samen met Jos Kluijtmans, in de heren-dubbelpartij geen vuist maken. Met 10-21 en 15-21 wonnen Erik Wadners en Erik Biemans duidelijk. Ook Ida van de Lockant en Ingrid Bergé konden geen set winnen: in de eerste set zaten ze er nog dicht bij (19-21), maar in de tweede set lukte ook dat niet meer (10-21). In de mixpartijen ging het iets beter. Derek Dirven en Ida van de Lockant wisten de eerste set van hun mixpartij te winnen, maar verloren prompt set twee en drie, waardoor de partij alsnog verloren werd. Ook Jos Kluijmans en Ingrid Bergé verloren hun mixpartij. In de singlepartijen ging het veel beter. Jos Kluijtmans won met zéér overtuigende cijfers (21-9, 21-7) en ook Ingrid Bergé was goed in vorm. Zij won met 21-11 en 21-15. Derek Dirven en Ida van de Lockant konden hen dat niet nadoen, waardoor de partij uiteindelijk in 2-6 eindigde.

BC Schijndel-M1 – BCL-M1/Bavaria: 8-0
In de eerste afdeling van de vierde klasse begon het seizoen voor BCL-M1/Bavaria niet bepaald florissant. Allereerst kon het team niet terugvallen op twee vaste waarden: Karin van den Biggelaar en Stan van Vijfeijken. Beide kampen met hardnekkige blessures, waardoor invallers het werk moesten doen. Invalster Diony Janssen deed dat naar beste kunnen. Zij sleepte er, in haar singlepartij, een derde set uit, na goed teruggekomen te zijn in de tweede set. Helaas moest zij de derde set met 21-18 tóch aan Djanna de Rooij laten. Ook Richard Essers speelde een ware thriller. Na nipte winst in de eerste set (22-24) moest de tweede set helemaal verlengd worden tot een ultieme 30-28 om een derde beslissende set toegevoegd te krijgen. Richard kon die niet meer naar zich toe trekken en verloor daardoor de partij alsnog met 21-15 van Mark van Vught. Ook Walter van leuken had zijn dag niet. In de herendubbel en in de mixpartij verloor hij samen met zijn partner. In de singlepartij verloor hij ook nog eens alleen van de altijd fanatieke Freddy Kreunen, die zijn eerste overwinning op Walter van Leuken, na vele jaren van onderling treffen, kon vieren. Corine Holweg, tenslotte kon ook geen verandering brengen in de malaise van dit team. In de singlepartij ging zij met twee keer 21-6 kansloos ten onder tegen Marty van den Berg en ook in de dames-dubbelpartij en de gemengd-dubbelpartij was het niet anders.