Logo mooilaarbeek.nl
Het Leonardus dameskoor tijdens de Leonardusviering in 2018   | Fotonummer: b2569d
Het Leonardus dameskoor tijdens de Leonardusviering in 2018 (Foto: )

Eucharistieviering Patroonsfeest St. Leonardus

Beek en Donk - Het gilde St. Leonardus viert met de parochiegemeenschap van Beek en Donk op zondag 10 november om 11.00 uur het feest van zijn patroon Sint Leonardus. Deze plechtige viering vindt plaats in de H. Michaëlkerk in Beek en wordt voorgegaan door pastoor Geoffrey de Jong en diaken-gildepastor Franklin De Coninck. De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door het St. Leonarduskoor, onder leiding van de dirigente Mevrouw Y. Vos en organist Mevrouw A. Werners.

De echte feestdag van Leonardus is op 6 november, de sterfdag van hun patroon. De teerdag van het Gilde Sint Leonardus, die gekoppeld is aan deze dag, vieren zij dan ook op woensdag 6 november. Deze dag begint met een gebedsdienst in de leonardus kapel aan de Goorloop. Achtereenvolgens brengt het gilde een vendelgroet aan de bewoners de Hoge Hees in de Schoolstraat, het leonardusplein, De Nieuwe Werf, en aan het gemeentebestuur. Een verslag hiervan kunt u lezen in DeMooiLaarbeekKrant van volgende week.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>