Robert Neilen en Roel Donkers in duel. Harm Hazenveld houdt het in de gaten

ELI laat een punt liggen tegen Brandevoort

Lieshout - Na de buitengewoon goed verlopen dienstenveiling op zaterdagavond speelde ELI de uitwedstrijd tegen sv Brandevoort. De blauwwitten en het kunstgras van sv Brandevoort zijn blijkbaar geen gelukkige combinatie. Steeds leggen de ELI-spelers een heel aardige partij op de mat, maar nooit wordt een punt gehaald. Dit keer ging door een fout bij een eigen hoekschop en een onoplettendheid een minuut later een gelijkspel verloren. ELI startte met Erik Swinkels als doelman in de basis. 90 minuten lang bleek Erik een heel betrouwbare sluitpost, maar hij kon niet voorkomen, dat ELI uiteindelijk met 4-1 klop kreeg.

De thuisclub nam direct het initiatief, maar veel doelgevaar leverde dat niet op. Na een kwartier spelen was ELI voor het eerst heel gevaarlijk met schoten van Ruben van Hoof en Willem Slegers. Meteen hierna kregen de blauwwitten een strafschop toen de snelle Willem Slegers in het beruchte gebied ten val werd gebracht. Niels den Bol benutte deze feilloos, 0-1. Beide ploegen hielden elkaar hierna in evenwicht. Niels den Bol was met zijn schot rakelings voorlangs het doel bijna succesvol. Na een half uur spelen viel dan toch de 1-1 met een inzet van dichtbij. Deze stand bleef tot de rust gehandhaafd ondanks enkele grote kansen. Zo kopte Roel Donkers juist langs uit een voorzet van Niels den Bol en voorkwam Lex Hollanders op de doellijn een treffer van de thuisclub.

Na de rust had Brandevoort een licht overwicht, maar het was ELI, dat de beste kans kreeg. Lex Hollanders zag zijn kopbal op gelukkige wijze door een Brandevoort-verdediger geblokt. Na 70 minuten ontbrak het bij Willem Slegers een wat geluk, toen hij zich tussen 2 verdedigers door wurmde. De doelman kon nog juist zijn ploeg van een nieuwe achterstand behoeden. Uit de daaropvolgende hoekschop werd onnodig balverlies geleden en leidde de snelle counter tot de 2-1. Direct hierna viel in feite de beslissing door een onnodige treffer, 3-1. ELI was niet meer bij machte om nog dichterbij te komen. In de 87e minuut werd het zelfs nog 4-1 uit een goed opgezette aanval. In de laatste minuten kreeg Ruben van Hoof nog twee 100 procent kansen om de score wat dragelijker te maken. De eerste keer aarzelde hij te lang en kort hierna redde de doelman uitstekend bij zijn inzet.

Zondag staat voor ELI opnieuw een uitwedstrijd op het programma. In Bakel moet het team van Michael Thijs proberen op gelijke hoogte te komen met Bavos.

Opstelling ELI: Erik Swinkels, Bart Verkuijlen, Bas Hollanders (Joris Ganzewinkel) , Lex Hollanders , Aaron Hurkx, Niels den Bol, Willem Slegers (Sem van Vijfeijken), Ruben van Hoof, Harm Hazenveld, Roel Donkers (Jordy van den Eijnden) en Robert Neilen.