Logo mooilaarbeek.nl
Hans van Asten, voorzitter van ASV'33   | Fotonummer: 4887a6
Hans van Asten, voorzitter van ASV'33 (Foto: Liesbeth van Boxtel)
Sport

"Het allerbelangrijkste is plezier hebben, samen de club draaiende houden!"

Aarle-Rixtel - Hans van Asten, voorzitter van het 'Aarlese' ASV'33, straalt enthousiasme uit als hij vertelt over zijn geliefde voetbalclub. Als zijnde derde in de rij voor een interview met de 'voetbalvoorzitters' uit Laarbeek, geeft Hans van Asten aan dat men niet prestatiegericht is, maar dat de gezelligheid, het samen iets neerzetten en bereiken, de hoogste prioriteit heeft.

ASV
"Iedereen is ook welkom en kan hier terecht. We zijn een kleine gemeenschap en de club is een samensmelting van de maatschappij. Maar dat maakt het mooi, zo met alle lagen van 'de gemeenschap', vertelt de 59-jarige Hans van Asten, die op jeugdige leeftijd lid van ASV werd.

Hans heeft lang gevoetbald en toen zoonlief ging 'ballen', werd hij jeugdleider tot de A-jeugd. Hierna werd hem gevraagd om 'iets' te blijven doen voor de club en door zijn interesse in het verenigingsleven, kwam hij in het bestuur terecht als lid activiteitencommissie. "Na 9 jaar bestuurslid werd ik samen met Gerjan Beniers in april 2017 interim-voorzitter, waarna ik, zonder er ambitie voor te hebben, nu voor het 2e seizoen alleen als voorzitter optreedt. Ik ben er echt ingerold!"

Rol voorzitter
"Je moet niet alles naar je toe trekken, maar er op vertrouwen dat het loopt", gaat Hans heel gedreven verder met zijn verhaal. "Soms wel wat 'brandjes' blussend, maar gewoon de vinger aan de pols houden, weten wat er speelt in de club en veel praten met de mensen, is heel belangrijk. Ik ken veel mensen binnen de club en zo heb ik ook goede mensen om mij heen, waar ik veel steun van heb. Er zit dus een 'bult' aan ervaring in het bestuur."

Vele handen maken licht werk
"Voorzitter zijn heeft als enigste minpunt het veel vergaderen en ik ben geen vergaderdier, maar het hoort er wel bij", geeft Hans eerlijk toe. "Het is belangrijk dat er zaken besproken worden, want communicatie is ontzettend belangrijk."

"Zonder anderen tekort te doen, wil ik wel vertellen dat ik blij ben dat we jonge 'oud-voetballers' bereid hebben gevonden, om deel te nemen aan een stukje coördineren, beleid voeren, trainingen bekijken en adviezen geven aan leiders en trainers. Dat is een goede ontwikkeling! Daarnaast ligt het park er ook prachtig bij, doordat meerdere 'pensionado's' op de maandagmorgen hun beste beentje voortzetten."

Zonder tijd te nemen voor een 'spreekpauze' en wetende dat er om 20.00 uur weer vergaderd moet worden, praat Hans vlug door. "Vrijwilligers zijn moeilijk aan te komen en dus worden onze leden vanaf de B-jeugd min of meer 'verplicht' om iets voor de club te doen, zoals wedstrijden fluiten. De A-jeugd verkoopt op voetbalzondag lootjes, leveren de lagere teams scheidsrechters voor de seniorenwedstrijden, 'bemand' het damesteam de kassa en assisteren de selectiespelers de jeugdtrainers bij hun trainingen", meldt Hans trots. "Men moet het normaal gaan vinden, dat men iets doet voor de vereniging!"

Toekomst…
"De toekomst ziet er goed uit, gezien de ontwikkelingen, maar er wordt weinig gebouwd hier. Maar we hebben bijna 600 leden en we mogen niet klagen. Ik ben een trotse voorzitter! Maar het is heel simpel… bij een goede kandidaat als voorzitter doe ik een stapje opzij. Op korte termijn voorzie ik dat niet, dus ik ga er vanuit, dat ik nog wel wat jaartjes voorzitter zal blijven!"

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>