Een belangrijke rol voor de 16-jarige doelman Bram Werdens bij de overwinning van Sparta '25 Foto: Jos Pennings

Fortuinlijke overwinning voor Sparta'25

Beek en Donk - Sparta '25, dat vorige week nog een zure nederlaag leed tegen het sterke EFC, reisde zondag af naar NWC in Asten. Net als Sparta '25 promoveerde NWC in het afgelopen seizoen naar de tweede klasse. Beide teams stonden tot afgelopen zondag op 10 punten en dus kon deze wedstrijd alle kanten opgaan.

In het begin van de eerste helft was Sparta '25 vooral dreigend in de omschakeling. De gebroeders Van Heijnsbergen kregen beiden in de beginfase een kans. Vooral Rick van Heijnsbergen was na ongeveer 20 minuten dicht bij een doelpunt door de keeper te omspelen en in te schieten. Maar zijn inzet werd nog net voor de doellijn weggehaald. Daarna gebeurde er niet veel meer waardoor de ruststand 0-0 was. Na de rust kwam NWC veel gretiger uit de kleedkamer. Al direct kreeg NWC enkele goede kansen waarbij doelman Kamiel Pennings handelend op moest treden. Helaas was dit van korte duur want binnen vijf minuten wist NWC toch te scoren. De vrijstaande NWC-aanvaller Chesron Geuns kon bij de tweede paal simpel de 1-0 intikken. NWC wilde meer en bleef aandringen. Kamiel Pennings had het erg druk en bij één van zijn reddingen blesseerde hij zich aan zijn pols. In de 65e minuut werd hij vervangen door Bram Werdens. De 16-jarige doelman van Sparta '25 JO17-1 bleek geen last van plankenkoorts te hebben. Als een echte leider coachte hij zijn verdedigers. In de 78e minuut maakte Daan van Heijnsbergen uit het niets de gelijkmaker nadat de keeper van NWC niet kordaat genoeg uitkwam, 1-1. De gelijkmaker bracht NWC aan het wankelen en in de 83e minuut zette opnieuw Daan van Heijnsbergen Sparta '25 zelfs op voorsprong. Ook bij dit doelpunt zag de NWC-keeper er niet goed uit, 1-2. NWC zette daarna nog eens extra aan en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de slotminuut dook Bram Werdens de bal fenomenaal uit zijn doel waardoor Sparta '25 aan een gelijkspel ontsnapte. Kreeg de ploeg vorige week te weinig dan kreeg het dit keer misschien wel iets te veel.

Zondag 10 november staat om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Valkenswaard op de agenda. Het eveneens gepromoveerde Valkenswaard doet het net als Sparta '25 verrassend goed. Met 12 punten (4x winst en 3x verlies) staan ze met maar 1 punt minder net achter Sparta '25 op de 6e plaats. Afgelopen zondag won Valkenswaard overtuigend met 0-4 in Oirschot, terwijl Sparta '25 enkele weken terug thuis nog met 1-5 van Oirschot Vooruit verloor. Als we die gegevens als graadmeter hanteren dan kan het komende zondag voor de thuisploeg wel eens een zware pot gaan worden op sportpark 't Heereind.