Logo mooilaarbeek.nl
Optreden Simits   | Fotonummer: 3b012b
Optreden Simits (Foto: Cor van de Ven)
Evenementen

Optreden Simits in het Kouwenbergs kerkje

Aarle-Rixtel – Simits geeft op zondag 17 november een optreden, aanvang: 14.30 uur. Het Kouwenbergs kerkje heeft ze weer kunnen strikken! Met hun heerlijke muziek en mooie verhalen weet men zeker dat het weer een fantastische middag wordt. De muziek van Simits is typisch Jiddisch. Dat betekent vrolijk en wild, maar tegelijkertijd ook droevig en melancholisch.

Simits begint met Max Silverenberg. Bij de kleine Max thuis werd op een kofferpick-upje de muziek van de vermaarde joodse zanger Leo Fuld gedraaid. Veel later verzamelt Max een aantal muzikanten om zich heen die liefde voor muziek paren aan vriendschap, spontaniteit en gezelligheid. Max Silverenberg speelt zelf de sopraansaxofoon en hij zingt de meest gevoelige liedjes. Naast hem staat Kees de Wit, met zang, (bas)klarinet, fluit en altsaxofoon. René Vermaes speelt bandoneon, gitaar en piano ende stuwende kracht en ritmische basis wordt gevormd door Ruud Sempel op bas. René en Ruud arrangeren vaak de eeuwenoude joodse traditionals, zodat die liedjes naar de 21ste eeuw worden gekatapulteerd. Simits speelde onder andere in Paradiso Amsterdam, op de Gentse Feesten, het Lombokfestival in Utrecht, het Joods Festival in de Effenaar en in Muziekcentrum Frits Philips en zeven jaar op een rij in de straten en op de pleinen van Avignon. En... al enkele keren in het Kouwenbergs kerkje.

Volgens eigen zeggen is Simits een apart bandje, maar het is gewoon een fantastisch bandje! De entree bedraagt €5,00 incl. consumptie. Kaartjes kunnen ook worden gereserveerd en wel via 06-25265361.

Lees ook

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>