Logo mooilaarbeek.nl

Schrijfwedstrijd Brabants Dialecten festival

Lieshout - Voor de veertiende keer, wordt op zondag 14 juni 2020, het Brabants Dialectenfestival gehouden in Lieshout. Traditiegetrouw is aan dit festival een schrijfwedstrijd verbonden. Het thema van de schrijfwedstrijd is dit keer: 'Liefde is 't skonste um te hebbe'. Op de website (www.brabantsdialectenfestival.nl) is de toelichting op het thema te vinden.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Brabants Dialectenfestival in samenwerking met de Stichting Erfgoed Brabant. Er kunnen verhalen, gedichten en liedteksten ingestuurd worden die gebaseerd op het genoemde thema en geschreven zijn in het eigen Brabantse dialect. In het reglement (zie website) staat omschreven hoe de teksten aangeleverd kunnen worden en welke omvang toegestaan is. Het verhaal, gedicht of liedtekst moet voor 1 maart 2020 gestuurd worden naar De Stichting Brabants Dialectenfestival, p.a. Dorpsstraat 75, 5737 GB Lieshout onder vermelding van: schrijfwedstrijd of digitaal naar secretariaat@brabantsdialectenfestival.nl. Inzendingen ontvangen ontvangstbevestiging. De jury bepaalt welke Brabantse dialectpenningen er worden uitgereikt. De uitslag wordt bekend gemaakt op zaterdag 13 juni 2020 tijdens een speciale avond, waar o.a. de genomineerden van iedere tekstsoort hun werk presenteren. Bovendien worden de genomineerde en de winnende teksten opgenomen in het programmaboekje van het festival.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>