Logo mooilaarbeek.nl
Zaterdag 9 november worden de nieuwe hoogheden op het bordes van de Couwenbergh bekend gemaakt   | Fotonummer: af882f
Zaterdag 9 november worden de nieuwe hoogheden op het bordes van de Couwenbergh bekend gemaakt (Foto: Theo Schepers)
Carnaval

Spanning in Ganzegat naar hoogtepunt

Ganzegat – Eindelijk is het zover op zaterdag 9 november. De bekendmaking van de Ganzegatse hoogheden. Zowel het jeugdprinsenpaar als de nieuwe regent van Ganzegat wordt bekend gemaakt. Traditiegetrouw gaat dit gebeuren op het bordes van de Couwenbergh.

Vooraf is de lampionnenoptocht waarbij alle kinderen mogen aansluiten. Jong Ganzegat zorgt voor lampjes voor de lampionnen. De start van de lampionnenoptocht is bij 't heuveltje en eindigt voor de Couwenberg waar aansluitend de bekendmaking start. Aansluitend gaan de nieuwe hoogheden en hun gevolg naar het prinsenbal bij Bij van Dijk.

Het tijdschema op 9 november in Ganzegat:
8.30-12.30 uur: Prinsraden Zwart Goud (Dorpstraat 52)
19.30 uur: Verzamelen voor de lampionnenoptocht – 't Heuveltje
19.45 uur: Vertrek lampionnenoptocht naar de Couwenbergh
20.00 uur: Start bekendmaking nieuwe Hoogheden van Ganzegat
20.45 uur: Start (Jeugd)Prinsenbal – Café-/zaal Bij van Dijk

Deze laatste week wordt het steeds heter onder de voeten van de nieuwe hoogheid. Zeker met nog de laatste 2 hints. De doorslaggevende 11e hint wordt 's avonds op het bordes gegeven door de Grootvorst. Komt allen dus kijken en mocht de keuze al duidelijk zijn, dan waag een gokje met het prinsenraden en win VIP-kaarten voor de Ganzekwekavonden. De 2 laatste hints zijn: Hint 9: Hij is muzikaal, Hint 10: Hij houdt wel van een jaarlijks borreltje.

Uiteraard wordt gevraagd aan de 11 kandidaten om a.s. zaterdag aanwezig te zijn. Enkele kandidaten worden naar boven gehaald en kan uiteraard het laatste gokje gewaagd worden bij het prinsenraden. De kandidaten zijn: Johan van Bakel, Frank Beekmans, Stijn van Dinter, Thijs Engels, Paul Geene, Jelle de Jongh, Hein van de Laar, Stephan Smits, Rens Vereijken, David Verstappen en Ruud van de Weijer.

Indien u nog geen vlag van Ganzegat heeft om tijdens de evenementen op te hangen of een mooie Ganzegatse das, neem even contact met hen op via secretariaat@ganzegat.nl. Tot ziens op zaterdag 9 november bij het prinsenbal.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>