Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: f9145f
Foto: www.112nieuwsonline.nl
Gemeente

Gebouw in Mariahout vier maanden gesloten

Mariahout - Een woning aan de Ginderdoor in Mariahout is dinsdag 5 november verzegeld en voor een periode van vier maanden gesloten. In het pand is in oktober een aanzienlijke hoeveelheid chemicaliën en hardware aangetroffen, die zijn te relateren aan de vervaardiging van MDMA en/of amfetamine.

Dit was reden voor burgemeester Frank van der Meijden om het pand te sluiten voor een periode van vier maanden. De burgemeester is hiertoe bevoegd op grond van de verruiming van artikel 13b Opiumwet, omdat het gaat om voorbereidingshandelingen die strafbaar zijn op grond van artikel 10a of 11a van de Opiumwet.

Burgemeester Frank van der Meijden: "Ik vind de sluiting noodzakelijk om de geconstateerde overtreding definitief te beëindigen en herhaling ervan te voorkomen. In het verlengde daarvan beoog ik met de sluiting de bekendheid van het perceel, in ieder geval in het drugscircuit, als drugsadres te doorbreken. Met de sluiting wil ik mede een signaal afgeven dat de overheid optreedt tegen illegale drugshandel- en productie, zodat inwoners bereid zijn om verdachte situaties te melden om daarmee het veiligheidsgevoel te vergroten."

Eerder werden in 2019 al vier panden gesloten in de gemeente Laarbeek wegens de vondst van hennep en/of harddrugs.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>