Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 3bfa1e
Foto: Joost Duppen
FOTO'S + VIDEO Fotoseries

Laarbeekse leerkrachten voeren gezamenlijk actie bij Beekse brug

Laarbeek - In heel het land werd woensdag 6 november gestaakt door leerkrachten. In Laarbeek werd gezamenlijk actie gevoerd door de basisscholen. "Wij hebben geen tractoren en met een kleuterfietsje op de snelweg is te gevaarlijk. Maar we willen wél een statement maken", stelde basisschooldirecteur Dries Klösters van de Muldershof in Beek en Donk vorige week. De Laarbeekse scholen sloegen de handen ineen en demonstreerden woensdagochtend bij de Beekse brug.

In maart werd er ook landelijk actie gevoerd. Toen sloten circa 2.600 scholen. Bij de actie van 6 november was dat aantal naar schatting veel groter. Vermoedelijk sloten 4.000 scholen de deuren deze dag. De leraren togen niet zoals de boeren af naar het Malieveld, maar ondernemen in het hele land zelf (ludieke) acties. 

Woensdag 6 november werd in de Tweede Kamer gedebatteerd over de onderwijsbegroting van 2020. Vakbonden willen een goed investeringsplan voor het onderwijs voor de komende jaren. Veel scholen kampen namelijk met een tekort aan leerkrachten. Vorige week was al wel besloten dat de regering 460 miljoen euro zou investeren in het onderwijs, maar dat bleek een eenmalige investering te zijn en geen structureel bedrag.

De keuze voor de Beekse brug is een symbolische liet directrice Monique Hermans van 't Otterke eerder al weten: "Het water staat onze lippen en we willen dat de minister over de brug komt". Tijdens de ochtendspits verzamelden zoveel mogelijk leerkrachten zich daarom bij de brug met hesjes en spandoeken. De actie werd goed opgepikt door het passerende verkeer, dat met regelmaat steun liet blijken door te claxonneren.

video: www.mooilaarbeek.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>