Mariahout wint dik verdiend van koploper HVV

Mariahout - vv Mariahout trad afgelopen zondag aan tegen de trotse koploper HVV en behaalde, voor velen verrassend, drie dik verdiende punten.

Vanaf minuut 1 werd HVV compleet verrast door de tactiek van Mariahout: hoog druk zetten en proberen fouten te forceren bij HVV. Dit leidde in de 2e minuut al tot een mooie kans voor spits Danny van de Laar maar zijn schot spatte op de lat uiteen. Uit de daaropvolgende hoekschop scoorde Mariahout de 1-0. In eerste instantie werd de corner nog weggewerkt door HVV. De bal werd door Mariahout weer ingebracht door Rob Wagemans en libero Sander Scheepers tikte de 1-0 binnen. Mariahout ging door met aanvallen. Een mooie aanval over verschillende schijven kwam terecht bij Dennis Veldpaus. Dennis bewaarde het overzicht en legde de bal op Danny van de Laar die niet twijfelde: 2-0. Hierna was Danny aangever op Dennis, 3-0 in de 10e minuut! HVV was aangeslagen maar niet knock-out en liet zien heel goed te kunnen voetballen. Linkerspits Jordy van Wetten passeerde enkele Marianen en scoorde de 3-1 in de 15e minuut. Hierna kreeg HVV enkele mogelijkheden maar goed ingrijpen van de Mariahout verdediging, onder leiding van keeper Tom Hagelaars, voorkwam dat HVV dichterbij kon komen. Na een half uur spelen had Danny van de Laar een prachtige assist op Dennis Veldpaus, maar zijn schot met zijn ging helaas voorlangs. Het spel werd naarmate de eerste helft vorderde grimmiger. HVV pakte enkele gele kaarten, vooral door verbaal geweld. Scheidsrechter Jeroen van Dijk uit Vinkel was hiervan niet onder de indruk en floot een ijzersterke wedstrijd. Net voor rust had Tim Barten de 4-1 op zijn voet. Op het middenveld draaide Tim zich knap vrij en schoot van zo'n 45 meter buiten bereik van de goed keepende Mario Podda van HVV op de lat, wát een pech!

In de tweede helft liet HVV zien dat ze koste wat kost een resultaat wilde halen. Helaas deden ze dat op een verkeerde manier. De ingevallen Fouad Yahia kreeg rood en HVV moest verder met 10 man. Na een uur spelen kon Mariahout de wedstrijd beslissen maar schoten van Dennis Veldpaus en Danny van de Laar werden gekeerd door Mario Podda van HVV. Hierna liet middenvelder Mo Yahia zich gaan en ontving ook hij de rode kaart. Tegen 9 man kwam Mariahout niet meer in de problemen. Coach Wilko Verhoeven liet de reservespelers Roy van Dijk en Tom van Hoof invallen voor de moegestreden Tom van den Bogaard en Dennis Veldpaus. In de 83e minuut besliste Danny van de Laar de wedstrijd. Een mooie assist van Tim Barten werd door Danny vol overtuiging binnen geschoten: 4-1. Een hele knappe overwinning van Mariahout op een sterke tegenstander die geen ruimte kreeg om te voetballen. Mooi om te zien dat Mariahout heel volwassen omging met het fysieke en verbale geweld van HVV.

Opstelling Mariahout: Tom Hagelaars, Kevin Ketelaars, Stijn vd Bogaard, Sander Scheepers en Stan Brugmans. Tom vd Bogaard (70e minuut Roy van Dijk), Jens Leenders, Rob Wagemans. Dennis Veldpaus (80e minuut Tom van Hoof), Danny vd Laar (88e minuut Freek Habraken) en Tim Barten.