Logo mooilaarbeek.nl

Installatie Ton Schepens als Gildepastor OLV Gilde

Aarle-Rixtel - Ton Schepens wordt zondag 17 november geïnstalleerd als Gildepastor van het onze Lieve Vrouwe Gilde, ofwel de Blauwe Schut, in Aarle-Rixtel. Een unieke gebeurtenis voor het gilde dat tot nu deze functie niet kende terwijl het gilde toch dicht bij de kerk staat. Soms is het onontkoombaar dat er tradities binnen het gilde verdwijnen maar gelukkig komen er ook nieuwe voor in de plaats.

Het creëren van de functie Gildepastor mag zo'n nieuwe traditie genoemd worden. Ton is diaken en maakt op dit moment deel uit van het pastoraal team van de Parochie Heilige Damiaan de Veuster in Helmond. De officiële installatie van Ton als Gildepastor vindt plaats tijdens de viering in de parochiekerk van Aarle-Rixtel om 9.30 uur. De Blauwe Schut viert tevens op deze dag haar patroonsdag met bovengenoemde viering als aanvang van deze dag.

Aansluitend wordt er een vendelgroet aangeboden die ook Beschermheer Dave Prinsen ten deel valt. De Beschermheer maakt het elk jaar weer mogelijk om de patroonsdag te vieren.

In de middag begeleidt de Blauwe Schut ook nog de Sint en zijn Pieten bij hun intocht in Aarle-Rixtel. Iedereen is van harte uitgenodigd om de installatie tijdens de viering op zondagochtend 17 november mee te maken.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>