Logo mooilaarbeek.nl
Vlnr: Adjudant Ton, Prins Erik, Prinses Ilse en Hofdame Ilse    | Fotonummer: 4482e6
Vlnr: Adjudant Ton, Prins Erik, Prinses Ilse en Hofdame Ilse (Foto: Liesbeth van Boxtel)
Carnaval

"We hebben elkaar op de camping beter leren kennen"

Heidurp – Afgelopen zaterdag werd in Heidurp (Mariahout) bekendgemaakt dat Prins Erik I Rooijmans en prinses Ilse Migchels komend carnavalsseizoen de scepter zwaaien. Het paar heeft in Ton Smits en Irma Gottenbos een waardig adjudantenpaar gevonden. Uitgelaten staan ze DeMooiLaarbeekKrant te woord.

Relaxed nadenken op Franse camping
Juli 2019. 's Woensdags tijdens het grasmaaien krijgt Erik Rooijmans een vreemd telefoontje. Als hij terugbelt blijkt het voorzitter John Brugmans van de Heikneuters te zijn. In eerste instantie vraagt hij hem voor het in elkaar zetten van carnavalskrant D'n Heizot. Als uiteindelijk 'de aap uit de mouw' komt heeft het stel slechts één dag om over 'de grote vraag' na te denken. Op donderdagavond vindt al geheim topoverleg plaats. Op het kantoor van een bekende supermarkt, in het naburige Ganzendonck, wordt de deal gesloten. De volgende ochtend vertrekken ze om vijf uur naar Frankrijk, waar ze met Ton en Irma uit het dorp op de camping staan. Kennissen van school en voetbal. Volgens Erik en Ilse zijn dit dè geschikte personen om samen carnaval tot een succes te maken. Terwijl de kinderen verderop spelen wordt het stel gevraagd. Ze zeggen 'ja' en hebben de vakantie om samen aan het idee te wennen. Toeval of niet, zowel Ilse als Ton bekrachtigen hun 'ja-woord' met een uitdrukking met de strekking "We klappen erop". Zeer geschikt voor de leus; 'En nou klappen we d'r op!' Na de vakantie mijden ze elkaar. Het geheim zou eens uitkomen!

Alle gekte de laatste dagen
"Wat heb ik zaterdag een rotdag gehad", lacht Erik. "Om mijn smoesje, dat ik op zakenreis was, kracht bij te zetten, zijn we zelfs naar Schiphol gereden." Erik reist voor Philips Healthcare heel de wereld over. "Onze Niels is ook helemaal uitgehoord", vertelt Ilse. "Maar de kinderen wisten het gelukkig niet." Het stel is Harry Huijbers dankbaar. "Harry werd door veel Mariahoutenaren als potentiële prins genoemd", vertelt Erik. "Hij heeft het spel mooi meegespeeld. Zelfs zijn zus dacht dat hij het was. Harry kwam tijdens de bekendmaking ook expres wat later. Daar trakteer ik hem een borreltje op." Deze prinsbekendmaking was trouwens een groot succes. Tijdens de quiz 'De zwakste schakel' kon door de twee stellen op een scherm meegekeken worden. Via Facebook was de onthulling ook live in heel Heidurp te volgen. Ook dit jaar weer hebben de Heikneuters aan de buurdorpen gedacht. Prinses Ilse is een oorspronkelijke Raoper en adjudant Ton is een Heikneuter, maar dan uit Nijnsel. Het kwartet bruist van energie en heeft er ontzettend veel zin in. Laat de carnaval maar komen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>