Afbeelding

FC van de Burgt nog steeds foutloos

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Het gaat FC van de Burgt voor de wind. Na de eerste vier wedstrijden te hebben gewonnen waren de blauw-witten ook te sterk voor de BrabantTent. Kalm en met veel geduld liep FC van de Burgt geleidelijk uit naar een 3-0 voorsprong alvorens BrabantTent met een van de weinige pogingen tussen de palen iets terug kon doen. Drie minuutjes later vond men zelfs de aansluiting via de voet van teamoudste R. Nooijen.

De hoop op een resultaat verdween een minuut later al. J. Gerrits bezegelde met twee doelpunten in korte tijd het lot van BrabantTent. Het slotakkoord was voor M. van den Berk waarmee hij FC van de Burgt naar een 6-2 zege en het koploperschap in de B-klasse schoot.

Rijwielhandel van de Berg deed tevens goede zaken in de kopgroep van de B-klasse. FC Avondrood werd gemakkelijk opzij gezet. Met de ervaring en de individuele klasse had het weinig te duchten van het meestal energieke spel van FC Avondrood. Avondrood was onder de indruk van de versnellingen van o.a. R. Happe die driemaal de trekker overhaalde dan wel R. Engels in stelling bracht. Laatstgenoemde wist vijfmaal het net te vinden. Uiteindelijk stopte de teller bij 11 voor de Rijwielhandel en eentje voor Avondrood.

Duidelijke cijfers waren er ook te bespeuren in de strijd tussen Meulensteen/ van Lieshout en DK Garagebedrijf. Het povere Meulensteen kon de 1-0 achterstand nog wel goedmaken, maar moest nadien, alweer, lijdzaam toezien hoe de tegenstander over hen heen liep. P. Scheepers en M. van Bommel mochten beiden een hattrick bijschrijven namens DK en hadden een aanzienlijk aandeel in de 11-2 zege. De overwinning bracht hen tot vijf punten van de koploper, FC van de Burgt.

Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt blijft prima presteren in de A-klasse. Met een gewonnen punt naderden ze de koploper tot op twee punten. Voor tegenstander Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs leidde dit punt tot een plek in de middenmoot. Bij een zege hadden zij tweede gestaan en daar zag het ook lang naar uit. Halverwege was er geen vuiltje aan de lucht en leidde Lindeboom met 4-1. Sevenmiles.nl had goed gekeken naar het Engelse Chelsea en wist uit geslagen positie terug te komen. Enigszins met Duitse invloeden, aangezien de 3-4 en 4-4 vielen in de laatste twee minuten van het duel. Een sensationele eindfase dus.

'Die Hände hoch' na afloop van de wedstrijd tussen 1.FC Geerts en Hurkmans Plaatwerk, een duel uit de kelder van de A-klasse. Het was namelijk 1.FC Geerts die de punten meenam naar huis. Beide teams vooraf nog puntloos wisten dat dit een belangrijk duel was. Het verschil werd dan ook lange tijd niet gemaakt. Na de 3-2 van Torhutter P. van de Tillaer was het K. Kuypers die met nog vier minuten op de klok de marge op twee wist te brengen. K. Hendriks zette Hurkmans kort daarna nog in de slipstream, maar daar bleef het bij. Hurkmans staat nu alleen op plek nummer laatst, Geerts eentje daarboven.