Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 8e952e
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

KansPlus viert 60-jarig jubileum met slotfeest

Laarbeek - KansPlus Gemert-Bakel/Laarbeek/Boekel is jarig. De organisatie die zich al 60 jaar inzet voor mensen met een verstandelijke beperking heeft in 2019 al een succesvolle modeshow, zeskamp en regiofeest achter de rug. Het slotfeest staat gepland op zondagmiddag 24 november in 'De Eendracht' in Gemert.

Oproep om te komen
Ans van de Kerkhof, voorzitter van KansPlus, vertelt enthousiast: "Het is belangrijk om ons slotfeest in de krant te zetten. We hebben al veel mensen via de mail kunnen bereiken of per post, maar we willen ervoor zorgen dat écht iedereen weet dat het er is. Oud-leden, bestuursleden… we roepen ze allemaal op om te komen."

KansPlus wordt DansPlus
Het programma voor die middag is klaar. Het officiële gedeelte is van 13.00 tot 14.30 uur en start met een officiële receptie. Dat hoort er natuurlijk bij als je zestig wordt. Tijdens die receptie is de koffie, thee of ranja gratis. Als de dorst gelest is, treedt zanger Tim Manders als eerste op rond de klok van half drie. Hij neemt de mensen mee in de feeststemming, zodat ze later zelf – met opgewarmde stembanden – mee kunnen doen aan de karaoke. Dat onderdeel wordt van 15 tot 17 uur verzorgd door Johan Jespers. "En is er even geen optreden, dan draait Jesper leuke muziek", zegt Ans ter geruststelling.

"Mooie herinneringen overhouden"
Ans vervolgt: "En er is nog meer. Van de afgelopen twee, drie jaren is een presentatie gemaakt van de activiteiten van KansPlus. Deze foto-collage draait de hele middag door. Ook wordt er deze middag een fotohoek ingericht waar alle cliënten, verkleed of niet, op de foto kunnen. Later worden deze foto's afgedrukt zodat iedereen aan dit feest een mooie, blijvende herinnering overhoudt."

Al 60, maar nog altijd in beweging
KansPlus Gemert-Bakel-Laarbeek-Boekel is een actieve club. Met 200 leden en veel enthousiaste vrijwilligers wordt er veel georganiseerd. Van soosmiddagen tot danslessen, van Sinterklaasfeesten tot carnavalsactiviteiten... Ook wordt daarbij de samenwerking met andere organisaties gezocht, zoals bijvoorbeeld met het Thomashuis in Erp. "Je kunt niet alles zelf en iedereen is welkom", vertelt Ans. Op de vraag of ze nog een verjaardagswens heeft voor KansPlus antwoordt ze: "Een eigen accommodatie, dat zou geweldig zijn."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>