Logo mooilaarbeek.nl
Sport

"Ik vind het mijn taak dat we het 'wij-gevoel' krijgen!"

Frans van den Hurk  | Fotonummer: 776262
Frans van den Hurk (Foto: Rudy van den Enden)

Last but not least, in een rijtje van 4 voetbalvoorzitters, is het de beurt aan Frans van den Hurk om over zijn tweede liefde ELI te praten, hoewel nog maar enkele maanden de scepter zwaaiend bij de blauw-witten.

Lieshout - Nieuwbakken voorzitter Frans van den Hurk, hoopt dat hij de komende tien jaren in samenwerking met anderen wat kan bereiken, waar Laarbeek Verenigt een start is. "We moeten dit koesteren en kijken hoe we samen moeten werken!"

Op pad
De eerste taak die Frans zich als voorzitter (sinds september 2019) op zich heeft genomen, na eerst 1 jaar bestuurslid te zijn geweest, is het werven van vrijwilligers. "Dat is best lastig! Ik ben op pad gegaan voor met name het accommodatie-beheer en een sponsorcommissie en zoek vrijwilligers voor onderhoud van het sportpark. Maar dat laatste is maar gedeeltelijk gelukt en zijn we nog steeds naar op zoek. Tevens ben ik een half jaar geleden naar Karel Huygens gegaan voor het organiseren van een goederen- en dienstenveiling, om nog meer het 'wij-gevoel' te creëren en ik denk dat dat zeker gelukt is", geeft Frans trots aan!

Boerenzoon
Frans, afkomstig uit Son, is 52 jaar oud en heeft zowel in de jeugd bij SBC, als ook 1,5 jaar in het eerste gevoetbald bij Son in de derde klasse, waarna voormalig voorzitter Bert van Leuken hem vroeg om te gaan voetballen bij ELI. "Ik kende niemand als melkveehouder en wilde mensen leren kennen in Lieshout. Op 18-jarige leeftijd speelde ik mijn eerste wedstrijd voor ELI, toen nog onderafdeling, en wel tegen het grote Feyenoord, waar wij véél beter waren, maar wel verloren met 13-1", geeft hij lachend aan. "Na 17 jaar in het eerste gevoetbald te hebben en 11 jaar speler/leider van het tweede te zijn geweest, ben ik nog 5 jaar leider geweest van de dames."

Rol als voorzitter
"Het is mijn rol alles financieel gezond te houden en ik vind het mijn taak om mensen in hun kracht te zetten, waar ze goed in zijn te laten doen en dat we dan samen het 'wij-gevoel' krijgen om het clubje positief te laten draaien! Maar vrijwilligers krijgen en aan de gang houden is een hele uitdaging. We moeten de dorpsmentaliteit erin houden, waarbij de normen en waarden prioriteit één zijn!"

Voors en tegens
"Ik heb ervaring als voorzitter zijn bij Campina en de Rabobank en dat is wel een voordeel. Een valkuil voor mij is echter, dat ik te veel zelf wil oppakken. Ik moet nog meer iedereen in zijn rol laten en dat is erg moeilijk. Zo steek ik er te veel tijd in wat eigenlijk niet nodig is. Maar je hebt een voortrekkersrol vind ik!" Even nadenkend gaat Frans verder... "Als ik de jeugd zie, zie ik een goede samenwerking van de vrijwilligers, aan de senioren moet meer 'getrokken' worden, met nog maar 6 seniorenteams, inclusief de veteranen. De kantine vertoont van allerhande mankementen en daar kunnen we niet mee doorgaan. Het is pappen en vooral droog houden", zegt Frans met een lach. "Als we met de gemeente samen praktisch denken, moeten we eruit kunnen komen!"

Toekomst
"Het bevalt me goed, het voorzitter zijn", geeft Frans lachend aan, na twee maanden voorzitterschap. "Ik wil nog niet stoppen en zolang ik er de tijd voor vrij kan maken, blijven we dit voorlopig doen!"

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>