Mariahout wint van kansenmissend Mulo

Mariahout - Trainer Wilko Verhoeven koos voor de wedstrijd tegen MULO voor dezelfde elf namen die een week geleden koploper HVV wisten te verslaan. Ook afgelopen zondag bleven de drie punten in Mariahout, mede doordat Mulo vele kansen onbenut liet.

Al in de 3e minuut kreeg Mulo de kans om de score te openen. Mariahout-keeper Tom Hagelaars leverde de bal in bij Luuk de Vries, maar zijn inzet werd door Tom gepareerd. In het half uur dat volgde viel er voor de toeschouwers, op een paar kleine kansen voor beide teams, weinig te beleven. Het laatste kwartier voor rust was duidelijk voor Mulo. In de 31e minuut gaf Luuk de Vries de bal laag voor het doel langs op een presenteerblaadje aan Jeremy Lammers. Zijn inzet ging echter hard naast het doel van Mariahout. Amper drie minuten later schoot Wesley Smits voor open doel op de lat, terwijl hij op vier meter van het doel stond. Ook in de laatste minuut voor de rust miste Mulo nog twee grote kansen. Mariahout snakte naar adem en was blij met het fluitsignaal voor de rust. Dat er nog steeds 0-0 op het scorebord te zien was, was een klein wonder.

Het kwartiertje rust had Mariahout goed gedaan. Een vrije trap op de hoek van het keepersgebied werd genomen door Rob Wagemans die de bal op het hoofd van Stijn van den Bogaard legde, maar hij kopte de bal rakelings naast. In de 67e minuut kreeg Mariahout een corner die bij de tweede paal Huib van Zutphen bereikte. Hij kopte de bal vervolgens terug naar de eerste paal waar Tim Barten de bal in het dak van het doel kon trappen: 1-0 voor Mariahout. Lang kon Mariahout niet van de voorsprong genieten, want twee minuten later stond het alweer gelijk. Een uitbraak van Mulo deed de bal belanden bij Roy van de Putten die vervolgens beheerst keeper Tom uitspeelde en de bal in het lege doel schoof. In de 75e minuut kwam Mariahout door miscommunicatie in de defensie van Mulo op weer op voorsprong. Een verdediger van Mulo wilde de bal met de borst terugspelen op de keeper, maar speelde de bal langs de keeper, waardoor de bal voor de voeten van Dennis Veldpaus terechtkwam. Die wist met het buitenkansje wel raad en tikte de 2-1 binnen. Mulo moest weer tegen een achterstand opboksen en ging vol in de aanval. Net als in de eerste helft deed de ploeg uit Helmond zich tekort. Ook nu werden twee opgelegde kansen niet benut. In de 86e minuut werd de wedstrijd beslist door Tim Barten. Op aangeven van Dennis Veldpaus schoot hij op zo'n twintig meter van het doel door de benen van de keeper van Mulo de 3-1 tegen de touwen. In de laatste seconde van de wedstrijd maakte Mulo-speler Roy van de Putten voor de statistieken nog de 3-2. Mariahout dankt trainer Wim de Roy van Mulo, die 4 jaar aan het roer gestaan bij Mariahout, voor de drie punten.

Komende zondag speelt Mariahout het inhaalduel in en tegen ASV '33. De wedstrijd begint om 14.00 uur.