Puntje voor ASV' 33 op bezoek bij RKGSV

Aarle-Rixtel - In de uitwedstrijd tegen RKGSV was ASV '33 in de eerste helft de sterkste ploeg en kwam verdiend op voorsprong. In de tweede lieten de roodwitten zich te veel terugdringen en moesten een gelijkspel toestaan.

ASV '33 begon goed aan de wedstrijd, wat na tien minuten leidde tot de eerste kans. De mee opgekomen Teun van Asten gaf de bal vanaf rechts voor op Pim van den Tillaart, maar diens kopbal ging net naast het doel van RKGSV. Na een kwartier spelen kreeg RKGSV een goede kans uit een snelle counter. De harde inzet werd echter gekeerd door Martijn Verbakel. ASV '33 bleef de betere ploeg, maar moest tot de 28e minuut wachten op de volgende kans. Na een prima dieptepass van Bart Vermeulen belandde de bal bij Stijn Kersjes. Die speelde zichzelf prima vrij, maar zijn schot ging net over. In de 40e minuut kwam ASV '33 verdiend op voorsprong. Pim Dubois bereikte Puck Coopmans, die vanaf links met de bal aan de voet opstoomde. Zijn actie besloot hij met een prima schot vanaf 20 meter en dat betekende de 0-1.

RKGSV kwam na de rust wat feller uit de kleedkamer. ASV '33 liet zich wat te ver terugdringen en dat resulteerde in de 55e minuut in de gelijkmaker. Via een vrije trap werd de bal in het doelgebied van ASV '33 gebracht. Er werd niet scherp genoeg verdedigd, waarna Sander van der Waal nog net de bal in het doel kon tikken: 1-1. De wedstrijd bleef hierna gelijk opgaan, maar de beste kansen waren voor ASV '33. In de 60e minuut passeerde de prima spelende Puck Coopmans zijn tegenstander. Zijn schot werd echter gestopt door de keeper van RKGSV. Twee minuten later weer een snelle uitbraak van ASV '33 over rechts. Pim van den Tillaart legde de bal niet goed terug op zijn inkomende medespelers, waardoor de keeper nog net kon onderscheppen. Weer enkele minuten later weer een grote kans voor ASV '33. Puck Coopmans werd door Pim van den Tillaart vrij voor de keeper gezet, maar diens schot ging net over de kruising. Hierna wisten beide ploegen niet veel meer te creëren. Bijna nog wist RKGSV te scoren na een fout achterin bij ASV '33. Het te slappe schot kon echter door Martijn Verbakel eenvoudig worden gestopt.

Wel weer een punt voor ASV '33, maar gezien het feit dat de ploeg de meeste kansen kreeg, overheerste toch het gevoel dat er meer in had gezeten.

Komende zondag speelt ASV '33 de inhaalwedstrijd tegen vv Mariahout, thuis om 14.00 uur. Bij winst hebben de roodwitten evenveel punten als MULO en ELI. Hierna is de feestelijke afsluiting van de eerste periode met DJ Ronald Lentjes.

Opstelling ASV '33: Martijn Verbakel; Teun van Asten, Bart Wilms, Bart Vermeulen, Mees van Roij (77e min. Maarten Verbakel); Robbert Mol, Pim Dubois, Thomas Fritsen; Stijn Kersjes, Pim van den Tillaart, Puck Coopmans.