Mevrouw Annie van den Enden, figurant op de voorpagina van Hét Grote Decemberboek, krijgt een bos bloemen en de eerste editie uitgereikt van Nikki Barten (GoedeMorgen Media)
Mevrouw Annie van den Enden, figurant op de voorpagina van Hét Grote Decemberboek, krijgt een bos bloemen en de eerste editie uitgereikt van Nikki Barten (GoedeMorgen Media) Foto: Mark Barten
VIDEO

Oh, kom maar eens kijken… wat er op jouw deurmat valt!

Algemeen Hét Grote Decemberboek

Laarbeek – Bijna 115 ondernemers en 300 producten presenteren zich in een 88 pagina's dik boek dat vandaag – donderdag 14 november – op uw deurmat valt. Hét Grote Decemberboek, een idee dat werd geboren in mei en nu, na maanden van hard werken, samen met ondernemend Laarbeek tot een climax wordt gebracht. Het is nu aan de inwoners om te kijken wat Laarbeek in huis heeft en lokaal zijn/haar decemberinkopen te doen.

Aan het woord: Nikki Barten, mede-eigenaar van GoedeMorgen Media, het bedrijf dat Hét Grote Decemberboek bedacht heeft en uitgeeft.

Er is al veel over geschreven en gepraat: Hét Grote Decemberboek. Maar voor de mensen die nog niet weten wat het is, kun je het nog een keer uitleggen?
"Hét Grote Decemberboek is een productcatalogus vol met cadeautips voor Sinterklaas en Kerst. Het unieke hieraan is dat er allemaal producten van Laarbeekse ondernemers in staan. Per thema laten zij zien wat ze in huis hebben om inwoners erop te attenderen wat er allemaal binnen de gemeentegrenzen te koop is. De achterliggende gedachte is: Denk lokaal, koop lokaal!"

Hoe zijn jullie op dit idee gekomen?
"Wij geven ook DeMooiLaarbeekKrant uit en daarom spreken wij veel ondernemers. We horen vaak van hen, maar ook van inwoners, dat mensen via internet of in de stad gaan shoppen voor de decemberinkopen. Dat is jammer, want Laarbeek heeft heel veel te bieden. Met deze gedachte is Hét Grote Decemberboek ontstaan. Een boek waarin allemaal interessante, leuke cadeautips worden gebundeld en waarin je ziet wat de ondernemers van Laarbeek te bieden hebben."

Wat hopen jullie hiermee te bereiken?
"Enerzijds hopen we inwoners bewust te maken van het stimuleren en steunen van de lokale economie. Het is belangrijk dat deze in stand blijft en daar zijn wij als inwoners zelf verantwoordelijk voor. Anderzijds is het een mooie manier om ondernemend Laarbeek een podium te geven. Zij kunnen zich als bedrijf en met hun producten profileren. We hopen dat veel inwoners gebruik gaan maken van dit boek en de drempel overgaan bij winkels waar zij tot voor kort nog niet van gehoord hadden of waarvan zij niet wisten dat ze dit soort producten in huis hebben."

En wat als je toch niet weet wat je iemand cadeau moet geven uit Hét Grote Decemberboek?
"We hebben speciale cadeaubonnen gemaakt van €2,50 - €5,00 en €10,00. Deze verkopen wij bij ons op kantoor (Heuvelplein 3 in Beek en Donk). De bonnen kunnen ingeleverd worden bij alle ondernemers die in Hét Grote Decemberboek staan. Dus kun je geen keuze maken uit de bijna 300 producten? Of vind je het leuk als iemand anders zelf kan kiezen? Kom dan een bon bij ons kopen! Wij zijn open tijdens kantoortijden."

Hebben jullie ook nog iets voor bedrijven bedacht?
"Ja, zeker. Het is mogelijk om Hét Grote Decemberboek – ingepakt als luxe kerstpakket – samen met cadeaubonnen (met een zelf te bepalen waarde) te schenken als kerstpakket aan je werknemers. Hoe mooi is het dat het kerstpakket lokaal gekocht wordt, maar ook lokaal besteed wordt!? Mocht je als bedrijf hier interesse in hebben, neem dan even contact met ons op."

Wil je nog iets kwijt?
"Wij bedanken alle ondernemers voor het grote enthousiasme voor dit boek en wensen alle inwoners heel veel kijk- en leesplezier toe. Dat er maar volop lokaal gewinkeld mag worden! Geniet ervan!"

Afbeelding