Logo mooilaarbeek.nl
Prins Paul d'n Uurste met zijn vrouw Gerlinde    | Fotonummer: 81172f
Prins Paul d'n Uurste met zijn vrouw Gerlinde (Foto: Liesbeth van Boxtel)
Carnaval

Prins Paul d'n Uurste gaat voor in Ganzegat

Ganzegat - Een tikkeltje zenuwachtig was hij wel, maar toen zaterdagavond het moment daar was om tevoorschijn te komen, stapte Paul Geene fier de spotlights in. Als Prins Paul d'n Uurste van Ganzegat presenteerde hij zich aan de inwoners van Aarle-Rixtel. "Echt gaaf", reageert hij een dag later. Het huis zit alweer vol, de koffie pruttelt volop en gebak staat klaar. Met kleine oogjes zit Geene alweer strak in het pak klaar om de eerste foto's te maken. "De nacht van vrijdag op zaterdag had ik slecht geslapen. Gelukkig gingen we zaterdag overdag naar de open dag van de universiteit van Maastricht, voor Stijn, dus viel er iets van de spanning weg."

Geene (44) is getrouwd met prinses Gerlinde en heeft twee zoons, Thijs en Stijn. In het dagelijks leven is hij commercieel adviseur bij Woertman Nederland. Een leverancier van gespecialiseerde horeca-apparatuur. In Aarle-Rixtel is hij een druk baasje. Zo zit hij bij het Sinterklaascomité, Oranjecomité en het kermiscomité. "Allemaal dingen die ik leuk vind om te doen." Daarnaast is Geene ook een fervent dj. "Vanaf mijn zestiende draai ik al. Ik heb samen met Dennis Verbakel en Adriaan Smits mijn eigen dj-collectief: Plestik Heroes." Ook is Geene hof-dj van carnavalsvereniging Ganzegat. Zo zou hij ook zaterdagavond draaien op het Prinsenbal van de nieuwe prins. "Overdag heb ik mijn eigen discotheek dan ook opgebouwd Bij van Dijk. Mijn zwager had ik geregeld om 's avonds te draaien." Zijn zwager en vrouw Gerlinde waren de enigen die wisten dat Paul prins zou worden. "Zelfs de kinderen wisten van niets. In mijn vriendengroep is het er wel over gegaan, maar ik voelde me net Pinokkio."

Geene is een echte carnavalsliefhebber en toen hij gevraagd werd als nieuwe prins, hoefde hij niet lang na te denken. "Dat was meteen geregeld, 'laten we dat maar doen', zei ik." Het motto van Prins Paul d'n Uurste is makkelijk te verklaren: 'Wai dréje dur!' Samen met jeugdprins Thieu van Asten en jeugdprinses Lynn van Lieshout kijkt Geene uit naar een voor hen bijzonder jaar. "Samen met iedereen willen we er een mooie carnaval van gaan maken."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>