Logo mooilaarbeek.nl
Tijs Slegers   | Fotonummer: d45608
Tijs Slegers (Foto: Alexander Brutsaert)
VIDEO

'Allergrootste PSV-fan' Tijs Slegers (8) beleeft dag van zijn leven

en Donk – De TV staat nog aan, met daarop hoogstwaarschijnlijk een voetbalwedstrijd. De 8-jarige Beek en Donkse voetbalfanaat Tijs Slegers zet FOX Sports even aan de kant en vertelt DeMooiLaarbeekKrant over zijn grootste passie, PSV, en al het moois dat hij met deze club heeft meegemaakt.

Voetbal, voetbal en nog eens voetbal...
Tijs is helemaal gek op voetbal, en met name van PSV. Hij is sinds jaar en dag supporter van de rood-witten en bezoekt zijn favoriete team regelmatig. Als hij niet bij een wedstrijd aanwezig kan zijn, probeert hij de clubwedstrijd toch te volgen op televisie.

Zelf speelt Tijs bij Sparta'25 in JO9-1 en geniet erg van het balspel. Zelfs als hij naar school of naar de bakker gaat neemt hij een voetbal mee. Hij wil bovendien leren van zijn idolen en daarom kijkt hij graag naar een voorbeeld op zijn eigen positie, aanvallende middenvelder van PSV, Mohammed Ihattaren. "Die acties die hij maakt, hij is gewoon heel erg goed", zegt Tijs met veel enthousiasme.

Filmdag
Zijn moeder, Anke, realiseert zich ook dat haar zoon enorm veel geeft om de Eindhovense club. Ze heeft daarom iets heel leuks gedaan voor hem. "Er was een oproep op Facebook voor de grootste PSV-fan. We hebben het voorbij laten gaan, maar werden toch meerdere malen daarin getagd. 'Goh, dat is echt iets voor Tijs', 'Geef Tijs nou op', waren enkele reacties van bekenden van de familie Slegers. Anke besloot haar kind toch op te geven als grootste PSV-fan. De winnaar zou een filmdag krijgen van KIA door een Engelse crew en bij een Europa League wedstrijd van PSV de bal het veld op mogen dragen. Uiteindelijk kreeg de familie een paar weken later te horen dat Tijs werd gekozen tot de grootste PSV-fan en dus een hele dag zou worden gefilmd. De opnames van Tijs zouden op korte termijn al plaatsvinden. Er werd nog vrij gevraagd voor school en werk en daarbij werden de laatste loodjes gelegd voor de grote dag. Tijs kreeg echter wel te horen dat hij geen merk op zijn shirt mocht hebben, dus kon hij geen PSV-shirt aandoen, wat hij natuurlijk jammer vond.

24 oktober was het zover. Tijs had, naast zijn ouders, zijn vriend Tim meegenomen voor de opnamedag. Hij moest wel net zo fit zijn als de spelers voor een wedstrijd, maar dat lukte. Britse media filmden hen bijvoorbeeld op het veld van Sparta'25, bij Tijs thuis, in het dorp en in het Philips Stadion. De jongens hadden een onvergetelijke dag, ondanks dat PSV niet wist te winnen van LASK Linz (0-0). Het filmpje staat nu o.a. op Facebook, maar heeft zelfs India bereikt; een grote verrassing voor Tijs en zijn familie.

Na de opnames
Op straat en op school wordt Tijs nu herkend als 'de jongen van dat filmpje', maar daarbij blijft het niet. 'De Krul', zoals hij zichzelf noemt, droomt verder: op een dag wil hij net als zijn helden kunnen schitteren in de Europa League.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>