Logo mooilaarbeek.nl
ODE in de Gaviolizaal   | Fotonummer: 268d1a
ODE in de Gaviolizaal (Foto: Joost Duppen)
Muziek

Optreden ODE in Gaviolizaal

Beek en Donk/Helmond - ODE uit Beek en Donk speelt zondag 24 november een dubbelconcert met hun bevriende 'Ons Hermenieke' uit Eindhoven. Het concert vindt plaats in de Gaviolizaal in Helmond en begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Zaal open 13.00 uur, sluiting om 17.00 uur.

Een aantal oud-leden van het eind 2008 opgeheven orkest DZGAKEMV (De Zo Goed Als Koninklijk Erkende Muziek Vereniging), dat in Beek en Donk zeer bekend was, hadden het initiatief genomen om een orkest op te richten dat overdag zou gaan repeteren. Het was dus bestemd voor muzikanten die niet meer werkzaam zijn in het arbeidsproces of anderszins tijd hebben om overdag te repeteren. Daarmee was ook de naam OverDagEnsemble geboren! ODE Laarbeek startte 1 januari 2009 met 22 enthousiaste muzikanten. Door de jaren heen zijn we uitgegroeid tot een volwaardig orkest met 40 muzikanten. De muzikanten zijn afkomstig uit verschillende plaatsen in de regio. Dit jaar hebben ze een concertreis gemaakt naar Polen. Het orkest staat onder leiding van dirigent Hubert Geurts.

Zondag verzorgen zij dus het concert samen met 'Ons Hermenieke' uit Eindhoven. Van oorsprong een carnavalsmuziekclubje, maar ze maken heden ten dage geen carnavalsmuziek meer, ze treden met carnaval ook niet op. Zij bestaan ruim 40 jaar en het repertoire bestaat voornamelijk uit 'gouwe ouwe' van André Hazes, Bill Hayley, Cliff Richard, Boudewijn de Groot, Jan Smit en vele anderen. Het zijn allemaal amateurs en hebben veel plezier op hun wekelijkse repetitie onder leiding van een echte dirigent zodat hun muzikale niveau volle aandacht krijgt.

Wederom een bijzonder concert in een bijzondere nostalgische omgeving. Vooraf, in de pauze en na afloop kunt u genieten van de Helmondse draaiorgels. De toegang is gratis. Wel zien ze na afloop van het concert graag een vrijwillige bijdrage in de donatiepijp.

De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a te Helmond. Meer informatie op www.draaiorgelshelmond.nl of info per mail info@draaiorgelshelmond.nl of tel. 06-39682404.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>