Logo mooilaarbeek.nl
Mannenzanggroep 'De Rooise Dommelklanken'   | Fotonummer: 62b4a6
Mannenzanggroep 'De Rooise Dommelklanken' (Foto: Eva Jansen)
Muziek

'De Rooise Dommelklanken' komen naar Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel - Mannenzanggroep 'De Rooise Dommelklanken' verzorgen zondag 24 november hun eerste optreden in Aarle-Rixtel. Om 14.00 uur spelen zij in De Couwenbergh.

Deze mannenzanggroep is toch wel vrij uniek te noemen in de wereld van het levenslied. Het koor bestaat uit zo'n 30 mannen. Slechts enkele mannenkoren in Nederland hebben zich toegelegd op het levenslied. De Rooise Dommelklanken is, zeker in Brabant, het enigste mannenkoor welke met veel enthousiasme en overtuiging heeft toegelegd op dit repertoire.

Vanuit de oprichting in 1998 mochten zij reeds over een grote populariteit beschikken welke zich dan ook uit in de vele optredens welke zij, in geheel Nederland, inmiddels mogen verzorgen. Ook nu ze ruim 20 jaar bestaan, treden ze nog regelmatig op. In 2005 werden zij reeds bekroond met de 'Award van Bekaf'. Een award, uit het korenwereldje, waar ze heel trots mee zijn, vanwege het feit dat hun deze is toegewezen voor de promoting van het Nederlandstalige Levenslied. Aan het Nederlandse levenslied hebben zij hun hart verloren. Dit wordt duidelijk zichtbaar bij elk optreden. Er wordt niet alleen hartstochtelijk gezongen, doch ook 'geacteerd en uitgebeeld'.

Zij worden begeleid onder de bezielende leiding van Dirigent Otto Verheijen, accordeonist Theo v.d. Anker en drummer Toon Kluytmans. Dat zij, telkens weer, een speciale levensliederen sound en hun enthousiasme weten neer te zetten is te beluisteren en te zien op zondag 24 november onder het thema 'Muziek in De Couwenbergh'. De entree is gratis.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>