Logo mooilaarbeek.nl
Maarten en José de Groot   | Fotonummer: fde515
Maarten en José de Groot (Foto: )
Carnaval

José en Maarten de Groot 42e boerenbruidspaar van Raopersgat

Raopersgat – Tijdens het Prinsenbal van C.V. de Raopers op zaterdagavond 16 november in zaal De Koekoek heeft boerenbruiloftorganisatie 'C.B.R.' het nieuwe boerenbruidspaar bekendgemaakt. Rond de klok van tienen verschenen onder vrolijke opzwepende muziek 4 personen in de zaal gekleed in zwarte gewaden en blauwe kubussen over hun hoofd met aan de zijkant witte letters. Ze werden door de kiescommissie van de CBR naar het podium begeleid waar vervolgens 'Het grote boerenletterspel' werd gespeeld.

Aan de hand van de gegeven omschrijvingen moesten 4 letterwoorden worden gevormd. Na het laatste woord 'grot' werd een 'o' als 5e letter en laatste hint voor de 't' toegevoegd en stond er 'groot'. Door het afnemen van de kubussen werden José en Maarten de Groot als boerenpaar en Rianda en Joep Huybregts als hun getuigen onthuld.

Uitleg van de eerder bekendgemaakte hints:
Hint 1: 'Er zit bij allebei een schroefje los' slaat op Adriaan Boutlaan waar zij wonen
Hint 2: 'ADHD zit in de familie' slaat op stuiteren bij het basketballen. Bijna heel de familie basketbalt
Hint 3: 'Zij cijfert zich niet weg. Je kunt op haar rekenen' slaat het werk van José (accountancy/administratie)
Hint 4: 'Ze zijn allebei als boer in de wieg gelegd' heeft ermee te maken dat ze allebei in een boerderij zijn geboren.
Hint 5: 'Hij snapt er de ballen niet van wanneer het ingewikkeld wordt' heeft te maken met basket(ballen) en de kindervakantieweek 2019 waar boer Maarten als mummie (ingewikkeld) was.

Ter voorbereiding op de bruiloft wil het boerenpaar zich op 23 januari gaan verloven.

Bewoners en omwonenden van verzorgingshuis Franciscushof kunnen dan die avond in de Hofkamer meegenieten van de komische beproevingen die het boerenpaar en hun getuigen moeten ondergaan. Als deze goed worden doorstaan dan kan het boerenpaar elkaar die avond de trouwbelofte doen en zijn ze vanaf dat moment een verloofd koppel.

Het onecht huwelijk wordt op maandag 24 februari 2020 om 13.00 uur in de feestelijk en carnavalesk ingerichte grote zaal van het Raopershuis aan het Grotenhof voltrokken en aansluitend op ludieke wijze ingezegend. Deze huwelijksceremonie is openbaar en voor iedereen gratis toegankelijk. Draagt u carnaval en in het bijzonder de boerenbruiloft een warm hart toe, dan kunt u zich vanaf nu voor €11,11 per jaar aansluiten bij de 'Vrienden van de C.B.R.'. Tijdens de boerenbruiloft ontvangt u dan een gratis portie petazzie met worst. U kunt zich aanmelden via cbrlieshout@gmail.com waarna u nadere informatie ontvangt.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>