Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 357a49
Foto: Daphne Poulisse
FOTO'S Fotoseries

Stg. Leergeld toont dankbaarheid met fiets voor gemeente

Beek en Donk – De stichting Leergeld is actief in de gemeente Gemert-Bakel en Laarbeek. Iedere maandag- en dinsdagochtend zijn acht mensen druk in de weer bij hun fietsenwerkplaats. De stichting maakt namelijk fietsen voor gezinnen die een fiets voor hun kind(eren) niet kunnen betalen. Zo kunnen zij zichzelf makkelijk vervoeren en kunnen ze net als andere kinderen fietsen.

Leo Donkers vertelde maandag 18 november namens de stichting dat er dit jaar al 116 fietsen zijn gemaakt en geleverd. De verwachting is dat er nog meer fietsen worden gemaakt en geleverd dit kalenderjaar. "Er is nog altijd behoefte aan fietsen, het aantal cliënten is juist toegenomen", laat hij weten. Stichting Leergeld ontvangt subsidie van de gemeente en daarvoor willen ze een blijk van waardering geven. Voor de goede samenwerking werd daarom door Harrie van de Berg (Stg. Leergeld) een mooi gekleurde fiets overhandigd aan wethouder Greet Buter. De fiets, kleurrijk vormgegeven door de fietsenmakers, staat symbool voor het vergroten van de bereikbaarheid van de leefwereld van de kinderen. De leefwereld wordt vergroot omdat de kinderen (tot 18 jaar) met een fiets van stg. Leergeld naar school kunnen fietsen, naar de sportvereniging en ze kunnen met leeftijdsgenootjes meedoen. "Leergeld geeft hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en hun eigenwaarde vergroten.

De wethouder liet weten blij te zijn met de fiets en is trots op wat de stichting doet en al heeft bereikt.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>