Logo mooilaarbeek.nl
Vlnr: Hofdame Anne-Marie, adjudant Pascal, prins Frank d'n Urste en prinses Natalie   | Fotonummer: 4b1648
Vlnr: Hofdame Anne-Marie, adjudant Pascal, prins Frank d'n Urste en prinses Natalie (Fotografie Martijn van den Baar)
Carnaval

'Mi Carnaval Laote Wai Ze Rolle…'

Lieshout – Op een koude zondagavond is er een warm plekje te vinden voor uw redacteur in huize Van Elderen op de Revershof in Lieshout. Het kersverse prinsenpaar is echter niet alleen, want ze hebben hun straatgenoten en tevens mede hoogheden tijdens de carnaval ontvangen voor een gesprek over het aankomende carnavalsjaar.

Bekendmaking
Frank en Natalie van Elderen zijn de nieuwe prins en prinses en Pascal en Anne-Marie van den Tillaart de kersverse adjudant en hofdame voor CV De Raopers in het carnavalsseizoen 2019-2020. Het viertal wist al een tijdje dat zij gekozen waren, maar moesten dit natuurlijk nog wel even geheimhouden tot op de dag van het prinsenbal. In juni werd aan Frank gevraagd of hij prins wilde worden. Hij was verrast omdat hij niet in Lieshout geboren is en dacht dat dit een eis was om prins te mogen worden. Na er even over nagedacht te hebben, heeft hij volmondig 'ja' gezegd om Prins Carnaval te worden met Prinses Natalie aan zijn zijde. Er moesten nog een adjudant en een hofdame komen, maar Frank dacht daarbij al snel aan Pascal en Anne-Marie. Ze wonen in dezelfde straat en de prins en adjudant zitten samen in het bestuur van Buurtvereniging Revershof.

Na maanden van voorbereiding en geheime vergaderingen buiten Lieshout met de prinsencommissie was het zaterdag 16 november dan zover en werd in een gezellig vol Café De Koekoek de nieuwe prins bekend gemaakt. Voordat de onthulling plaatsvond, mochten de aanwezigen proberen te raden wie de prinsenrol zou gaan vervullen. Frank merkte echter dat bijna niemand dacht dat hij prins zou worden, slechts één iemand had zijn naam goed geraden, dus het geheim was goed bewaard gebleven. "Ik heb wel aan jou gedacht", is wel een veel voorkomende reactie na de bekendmaking.

Frank d'n Urste
De heerser van Raopersgat is de allereerste die de naam Frank draagt. De hoogheid vindt het een hele eer. Op de vraag wat hem 'Prins Frank' maakt, helpen zijn kompanen hem. "Je bent heel graag onder de mensen", vertelt Anne-Marie. "Hij houdt wel van een feestje", vult Pascal aan. Het drietal is het erover eens dat Frank met veel Lieshoutenaren goed kan opschieten, zowel jong als oud. Dit komt mede doordat Frank erg actief is in het dorp en zich inzet op vele fronten, van de Lieshoutse Dorpsraad, de MR op De Sprankel tot het voetbalveld van Eli.

Motto
'Mi Carnaval Laote Wai Ze Rolle…' is de slogan tijdens het komende carnavalseizoen van de Raopers. Dit laten ze ook terugkomen in de ontworpen medaille door op speelse wijze met het jaartal 2020 om te gaan. Zo willen ze met een ludieke boodschap een ontzettend gezellig carnavalsfeest tegemoet gaan en nodigen eenieder graag uit om dat samen met hen te komen vieren.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>