Logo mooilaarbeek.nl
Vlnr: Commandant Henk van der Velden, Koning Mari Kerkhof, Gildepastor Ton Schepens, Vaandrig Rik van de Ven en voorganger Arie Wester   | Fotonummer: 68ea74
Vlnr: Commandant Henk van der Velden, Koning Mari Kerkhof, Gildepastor Ton Schepens, Vaandrig Rik van de Ven en voorganger Arie Wester (Foto: )

Ton Schepens geïnstalleerd als Gildepastor OLV Gilde

Aarle-Rixtel - Diaken Ton Schepens is zondag 17 november geïnstalleerd als Gildepastor van het onze Lieve Vrouwe Gilde in Aarle-Rixtel. Een unieke gebeurtenis voor het gilde dat tot nu toe deze functie niet kende. Tijdens de plechtige H. Mis legde Ton ten overstaan van voorganger Arie Wester, en met de punt van de gildevlag in zijn hand, de gelofte af om ten allen tijden het gilde trouw te blijven.

Koning Mari Kerkhof mocht hem de bijbehorende versierselen omhangen. Dit alles onder toeziend oog van Kringvoorzitter Henk de Hair en de aanwezige kerkgangers. Wat volgde was een welverdiend applaus door alle aanwezigen. Aansluitend werd er, op het kerkplein, een vendelgroet aangeboden die ook Beschermheer Dave Prinsen ten deel viel. De Beschermheer maakt het elk jaar weer mogelijk om de patroonsdag te vieren en bood het gilde een Brunch aan bij 'Grand Café Stout'. Tijdens de brunch werd er een nieuw wijnetiket geïntroduceerd dat voortaan tijdens recepties wordt aangeboden. Koning, Beschermheer en Gildepastor mochten de eerste flessen in ontvangst nemen. In de middag heeft de Blauwe Schut ook nog de Sint en zijn Pieten mogen begeleiden bij zijn intocht in Aarle-Rixtel. Dit in gezelschap van de Harmonie en de gildebroeders van gilde Sint Margaretha. Al met al een productieve dag voor het gilde.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>