Stan Gilsing, man of the match bij Sparta'25 - Beerse Boys
Stan Gilsing, man of the match bij Sparta'25 - Beerse Boys Foto: Jos Pennings

Sparta '25 verslaat Beerse Boys met 3-1

Beek en Donk - Het bezoekende Beerse Boys viert in het weekeinde van 17 t/m 19 april 2020 haar 75-jarig jubileum. Daarom had de club een verzoek ingediend om de wedstrijd van 19 april te verplaatsen. Omdat Sparta '25 vrijgeloot had in de 2e bekerronde kon de wedstrijd afgelopen zondag gespeeld worden.

Op een kil en guur sportpark 't Heereind begonnen beide ploegen rommelig aan de wedstrijd. In de 10e minuut kwam Sparta '25 heel gelukkig op een 1-0 voorsprong. Dirk Biemans rukte op rechts op en zijn voorzet werd door Ruud Willems ongelukkig in eigen doel gewerkt. De openingstreffer leverde bij beide partijen helaas geen sprankelend en hartverwarmend voetbal op. In de 41e minuut kwamen de bezoekers op een hele curieuze manier aan de gelijkmaker. Een vrije trap van Stijn van Heerbeek verdween buiten bereik van een struikelende Kamiel Pennings in het Sparta-doel, 1-1.

Ook na de rust vielen er weinig spraakmakende momenten te noteren. In de 61e minuut bediende Daan van Heijnsbergen zijn broer Rick, die vanaf de rechterkant in het strafschopgebied de 2-1 binnen schoot. In de 78e minuut kwamen de bezoekers bijna weer gelijk. Gelukkig voor Sparta '25 wist Stan Gilsing op de doellijn de 2-2 te voorkomen. Nauwelijks drie minuten later kreeg de thuisploeg een uitgelezen kans om op 3-1 te komen. Denzel Hajema werd in het strafschopgebied gevloerd en scheidsrechter Ooms kende Sparta '25 een penalty toe. Michiel Koot zag zijn inzet gestopt worden door doelman Rob Wilborts. Hierna ging Beerse Boys op zoek naar de gelijkmaker. Daarbij ontstond er ruimte voor de aanvallers van Sparta '25. In blessuretijd werd Daan van Heijnsbergen in de diepte aangespeeld. Hij ontdeed zich van zijn tegenstander en liet ook doelman Wilborts kansloos, 3-1.

De thuisploeg behaalde zo zonder indrukwekkend te spelen toch drie belangrijke punten en is nu koploper in de tweede klasse F. Na afloop werd Stan Gilsing uitgeroepen tot 'man van de wedstrijd'. Op zondag 24 november speelt Sparta '25 opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt Braakhuizen op bezoek, aanvang 14.30 uur.