Vierde film Filmcyclus Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - De werkgroep Oudereneducatie, de vier gezamenlijke Seniorenverenigingen van Laarbeek en ViERBINDEN organiseren dit jaar voor de 12e keer een filmcyclus. De cyclus bestaat uit 4 films en het thema van deze reeks is: 'Humor, meer dan alleen maar lachen'. De komende maanden zullen ze steeds ingaan op een film en deze nader beschrijven. Deze week film 4: Stan and Ollie, Jon S. Baird, 2018 (98 min.). De film wordt afgespeeld op dinsdag 26 november.

'De lach in de traan'
"De dikke en de dunne", Stan Laurel en Oliver Hardy vormden gedurende de jaren twintig tot vijftig van de vorige eeuw 's werelds en Hollywoods bekendste komische bioscoopduo. Het waren hun hoogtijdagen. Na de Tweede Wereldoorlog wordt hun populariteit door het snel groeiende aanbod van films en komediantenduo's minder. Met een theatertour door Europa in 1953 proberen ze hun roem weer op te vijzelen, maar deze tournee is eigenlijk hun zwanenzang. Hun vroegere succes wordt niet meer geëvenaard, hun onderlinge relatie en jarenlange vriendschap komt onder druk te staan, Olivers zwakke gezondheid confronteert hen met de neergang van het leven. De verlieskant van het leven komt in de film op verschillende existentiële niveaus aan de orde. Maar door de traan heen breekt de glimlach door. Het komische verandert van kleur, krijgt steeds meer de kleur van echte humor: de lach in de traan.

Interactieve nabespreking
De filmvertoningen vinden plaats in de theaterzaal van het Dorpshuis Lieshout, Grotenhof 2 en starten om 13.30 uur met een korte inleiding door Philip Verdult, tot aan zijn pensioen als filosoof werkzaam aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarna wordt de film vertoond. Na de film is er een korte pauze, gevolgd door een interactieve nabespreking o.l.v. Philip Verdult. U mag zelf weten of u daarbij aanwezig wilt zijn; wel is dit zeer aan te bevelen. De middag, inclusief nabespreking, duurt tot ongeveer 17.00 uur. De entree bedraagt € 8,00 per film.

Meer informatie kunt u opvragen bij Suzan de Koning van ViERBINDEN via 0492-328800 / 06-19502192 of sdkoning@vierbinden.nl. Kom, kijk en geniet.