Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 28f2af
Foto: Joost Duppen
FOTO'S Fotoseries

Reünieconcert 50 jaar jeugdorkest O&U

Beek en Donk - Het jeugdorkest van harmonie Oefening en Uitspanning (O&U) bestaat vijftig jaar. Om dit gouden jubileum te vieren, werd zaterdag 16 november in muziekcentrum Het Anker een reünieconcert gegeven. Een grote groep belangstellenden kwamen het prachtige jeugdorkest van nu en vroeger bewonderen.

Reis door de muzikale tijd
Het jeugdorkest nam de bezoekers tijdens dit concert mee op een muzikale reis door de tijd. Zo kwam 50 jaar muziekgeschiedenis op het podium voorbij met nummers zoals; 'I Want You Back' van The Jackson 5 en 'Waterloo' van ABBA. Aan de enthousiaste reacties van het publiek te zien, vielen de verschillende optredens goed in de smaak.

Van jong naar oud
De avond begon met liedjes die gespeeld werden door het jeugdorkest van nu. In de loop van de avond werd het orkest steeds aangevuld door mensen die ooit in het jeugdorkest begonnen zijn. Het werd het steeds voller op het podium en de gemiddelde leeftijd werd telkens hoger. De afgelopen maanden hadden deze oud-leden dan ook flink met hun jonge collega's moeten oefenen.

Geweldige sfeer
Mevrouw Rooyackers (85) kwam speciaal naar dit concert om haar kleinkinderen te zien optreden. Zij vindt het prachtig om te zien hoe jong en oud zo genieten van muziek maken. Bovendien is ze erg onder de indruk van de zangers en zangeressen. "Geweldig hoe ze zo'n geluid uit hun lijf kunnen krijgen", zegt ze vol bewondering. Ze geniet net als alle aanwezigen zichtbaar van het concert. Het enthousiasme van het jeugdorkest en hun muzikale gasten werkte aanstekelijk. Het orkest en de zangers kregen samen het publiek goed op gang. Er werd enthousiast meegezongen en geklapt. Sommigen gingen zelfs even dansen en zo vloog de avond voorbij. Het publiek ging uit zijn dak.

Toekomst muziek
Het concert was erg succesvol. Jong en oud stonden naast elkaar op het podium en de geschiedenis van het jeugdorkest kwam daardoor helemaal tot leven. Het belang van een jeugdorkest is deze avond maar weer helemaal bewezen. Een harmonie moet het muzikale stokje steeds weer aan de jeugd doorgeven en doet dat op deze manier. Op naar de volgende 50 jaar.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>