Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: d07b23
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)
FOTO'S

Drie kinderlintjes uitgereikt in Laarbeek

Laarbeek - Drie kinderen uit de gemeente Laarbeek ontvingen vanmorgen een kinderlintje uit handen van burgemeester Frank van de der Meijden. Uit de voordrachten van de kinderen, heeft de jury een lintje toegekend aan Liz de Groot, Joey Gruijters en Timo Vereijken (Beek en Donk).

Joey Gruijters en Timo Vereijken
De eerste twee Laarbeekse kinderlintjes werden uitgereikt aan Joey Gruijters en Timo Vereijken. Joey en Timo hebben een sponsorloop georganiseerd. Hiermee hebben ze geld ingezameld voor Kika. Niet alleen de gesponsorde lopers zamelden geld in, maar ook verkochten zij koffie en lekkernijen aan de mensen die kwamen kijken. Met deze actie hebben ze een mooi bedrag aan Kika kunnen doneren. Het idee voor deze actie kwam door het aangrijpende verhaal van twee broertjes, Daan en Teun. Beide gediagnostiseerd met kanker. Inmiddels heeft Daan helaas de oneerlijke strijd, op bijna 11-jarige leeftijd verloren. Zijn jongere broertje voert deze oneerlijke strijd dapper verder.

Liz de Groot
Liz de Groot heeft een lintje verdiend omdat ze op vakantie in Zeeland heeft voorkomen dat een jongen stikte in een snoepje. Ze was heerlijk aan het spelen toen ineens bij een jongen een snoepje in zijn keel vast kwam te zitten. Deze kreeg hij er zelf niet uit. In eerste instantie hebben ze geprobeerd om hem zelf te helpen. Toen dat niet lukte heeft Liz perfect gehandeld. Ondanks de spannende situatie is zij kalm gebleven en heeft hulp gehaald. Dankzij haar goede optreden hebben de ouders van Yorbe op tijd de blokkade uit zijn keel kunnen halen, waardoor hij met de schrik is vrijgekomen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>