Een duel om de bal. Links Joost van der Tol, rechts Aaron Hurkx, op de rug Mart Bekkers(2) en Lex Hollanders (4)

Geen beloning voor ELI

Lieshout - De mannen van trainer Michael Thijs waren er dichtbij; een verdiende beloning door koploper HVV Helmond minimaal op een 3-3 gelijkspel te houden. Na een terechte 1-3 ruststand was ELI in de 79e minuut op gelijke hoogte gekomen en moest HVV kort hierna na 2 keer geel met 10 man verder. Het was dan ook bijzonder zuur, dat de thuisclub kort voor tijd bijna de 4-3 scoorde door een venijnig schot van Geert Minten, maar dat in de directe counter de snelle Van Veen de ELI-defensie inclusief doelman Beau Bastiaans met een lob verschalkte. Hierdoor bleef HVV koploper en zakte ELI op doelsaldo naar de laatste plaats.

Beide ploegen gingen fel van start en waren direct dichtbij een treffer. Al in de 1e minuut kwam ELI goed weg bij een kopbal, die rakelings langs ging. Meteen hierna was het aan de overzijde Willem Slegers, die de HVV-verdediging zijn hielen liet zien, maar hij miste het doel ternauwernood. In de 6e minuut kwam HVV uit een hoekschop op een 0-1 voorsprong door Van Veen. De bezoekers met zijn vaardige aanvallers waren heel dreigend, maar ELI gaf geen krimp en wist er af en toe gevaarlijk uit te komen. Dat leidde in de 22e minuut tot de gelijkmaker. De goed spelende Mart Bekkers vond Joris Ganzewinkel. Deze schoot de bal fraai in de verre hoek binnen, 1-1. Kort hierna kwam HVV weer op voorsprong. Azerfane scoorde rechtstreeks uit een vrije trap, 1-2. De bezoekers bleven de bovenliggende partij, maar faalden enkele malen in de afwerking. Toch werd het voor rust nog 1-3 door Elmaach, die een grove verdedigingsfout simpel afstrafte.

ELI gaf zich na de pauze lang niet gewonnen en ging met hard werken en goed voetbal op zoek naar de aansluitende treffer. In de 62e minuut kwam de beloning. Het was Robert Neilen, die de bal onberispelijk laag bij de 1e paal binnenschoot, 2-3.

Even later miste HVV een grote kopkans. De thuisclub ging met een meer aanvallende formatie op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel bijna in de 75e minuut bij een knap genomen vrije trap van Geert Minten. Even later was het Jordy van den Eijnden, die dichtbij de gelijkmaker was, maar hij werd nog juist gestuit. In de 79e minuut werd het doorzetten van de Blauwwitten toch beloond door de rake kopbal van Lex Hollanders, 3-3. In de slotfase met de numerieke meerderheid probeerde ELI alsnog 3 punten binnen te halen zonder achterin risico's te nemen. Dat leverde de nodige spannende momenten op met de genoemde teleurstellende ontknoping.

Zondag staat voor ELI bij buurman ASV'33 een heel belangrijke derby op het programma. Inzet is wie de laatste plaats op de ranglijst kan verlaten.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Mart Bekkers, Lex Hollanders, Randy van der Groef, Aaron Hurkx, Joost van der Tol (Ruben van Hoof), Joris Ganzewinkel (Jordy van den Eijnden), Willem Slegers, Niels den Bol, Roel Donkers (Geert Minten) en Robert Neilen).