Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: c4465f
Foto: Martin Prick
FOTO'S Muziek

Jubilarissen Michael- en Leonarduskoor in het zonnetje gezet

Beek en Donk - Twee zangeressen van het Michaelkoor en één van het Leonarduskoor werden zondagmorgen na afloop van de mis in de bloemetjes gezet. Zij waren al 12,5 jaar of zelfs al 25 jaar aan het kerkkoor verbonden.

Dimensie
Mieke Schaddelee van het Michaelkoor en Nelly van Kaathoven van Kessel van het Leonarduskoor zingen al 25 jaar in het kerkkoor. Els van Hoogstraten van het Michaelkoor zingt al 12,5 jaar. Dat kerkkoren worden gewaardeerd staat buiten kijf. "Een stille mis is niet gezellig", is de mening van veel kerkgangers. De voorkeur gaat ook uit naar een combinatie van het Leonardus- en Michaelkoor. De klank is dan veel voller en de herenafdeling van het Leonarduskoor voegt een extra dimensie toe.

Klein begonnen
Mieke zingt al lang bij het koor en is altijd aanwezig. De enkele keer, dat ze echt niet kan wordt, volgens pastor Arie Wester: "Keurig door haar afgezegd". Mieke komt uit een muzikaal nest en heeft altijd de altpartij voor haar rekening genomen. Na verloop van tijd werden de noten te hoog en stapte ze over naar de mannenpartij, bij de tenoren dus. Ze is begonnen bij het gemengd koor van Beek en Donk, destijds onder de leiding van Jan Lammers. Mieke vertelt, dat ze onder andere ook lid was van het 'strijdliederenkoor Zwavel en Salpeter' in Gemert. Els van Hoogstraten is alt in het Michaelkoor. Ze heeft het zangvirus overgekregen van haar man Theo, die al langer bij het koor zong. Soms moest Els zich dan ook verontschuldigen omdat zij met haar man naar het ziekenhuis moest. Theo revalideert op dit moment van een val in de afgelopen zomer. Pastor Wester sprak de hoop uit: "Dat Theo weer een vaste steun voor Els zal worden in het koor". Nelly van Kaathoven zingt sinds 1994 de sopraanpartij en is een trouw lid. Nelly vertelt, dat ze het zingen al vroeg meekreeg:" Mijn vader vroeg altijd, als we samen waren met vijf meiden, of we wilden zingen, want dat vond hij zo mooi". Zij is begonnen als klein meisje in het kinderkoor van de parochie onder leiding van een zuster.

De jubilarissen kregen alle drie de Gregoriusmedaille opgespeld door pastor Wester en de bijbehorende oorkonde uitgereikt. Natuurlijk werden zij ook letterlijk met ieder een mooi boeket, in de bloemetjes gezet. Het koor zong tenslotte Lang Zullen Zij Leven.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>