Afbeelding
Foto: Martin Prick

Opruimploegen bedankt met oorkonde

Algemeen

Beek en Donk - De opruimploegen van de Lage Heesch en van de nieuwe werf van ORO zijn op dinsdagmorgen in het gemeentehuis bedankt voor hun goede werk. Ze kregen ieder een op naam gestelde oorkonde en natuurlijk koffie met cake.

Zingen
In de raadszaal van het gemeentehuis is bijna geen stoel meer onbezet. Niet alleen zijn alle wethouders en de gemeentesecretaris aanwezig, alle stoelen zijn verder bezet door de leden van de opruim- of prikploegen, die vandaag in het zonnetje gezet worden. Burgemeester Van der Meijden neemt de gelegenheid te baat om iedereen uit te leggen wie normaal gesproken waar zit en wat de verschillende taken van mensen in de raadszaal zijn. De toon wordt al meteen gezet als één van de 'prikkers' plaatsneemt op de stoel van de burgemeester, hij vindt dat namelijk wel een goede plaats. Burgemeester Frank van der Meijden geeft hem daarom direct het woord: "Want wie op die stoel zit moet de vergadering openen!" Niet op zijn mondje gevallen neemt hij direct het woord en opent de vergadering niet alleen, maar vraagt meteen aandacht voor een jarige, waarvoor uiteraard moet worden gezongen.

Ze zullen doorgaan
Alle leden van de groep krijgen om de beurt uit handen van de burgemeester een op naam gestelde oorkonde, waarop staat, dat zij de titel 'Superopruimer' verdienen. Nadat de oorkonde is uitgereikt wordt er natuurlijk op de foto gegaan met de burgemeester en wethouder Monika Slaets. Tot slot gaat iedereen nog op de groepsfoto en gaan ze tevreden weer naar huis. "Maar…" , zegt de burgemeester nadrukkelijk, "dit betekent nu niet, dat je nu mag stoppen met het goede werk. We willen wel graag dat jullie doorgaan!"

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding